Plăcintă cu mere și nuci caramelizate. O explozie de arome

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Placinta cu mere si nuci caramelizate (Imagine generată cu AI/Copilot)
Placinta cu mere si nuci caramelizate (Imagine generată cu AI/Copilot)

Cum să faci cea mai bună plăcintă cu mere și nuci caramelizate. 

Această rețetă îți va aduce aminte de copilărie și te va încânta cu aroma sa. Iată cum să pregătești o delicioasă plăcintă cu mere și nuci caramelizate:

Ingrediente


Aluat:

500 g făină
250 g unt la temperatura camerei
3 linguri de smântână
3 linguri de vin alb (sau poți înlocui cu 3 linguri de apă minerală + 1 linguriță de oțet de vin)
2 gălbenușuri
10 linguri de zahăr
1 praf de copt
1 plic de zahăr vanilat
1 fiolă de esență de vanilie
1 praf de sare

Umplutură:

2 kg mere
Zahăr după gust
2-3 linguri de ulei

Decor:

2 albușuri
2 linguri de zahăr
200 g nuci (din care jumătate să fie măcinate, iar cealaltă jumătate caramelizată cu 2-3 linguri de zahăr)

Mod de preparare

Aluat:

Într-un bol, amestecă făina cu celelalte ingrediente: gălbenușurile, untul tăiat bucăți, smântâna, vinul, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, esența de vanilie și sarea.

Framântă până când obții un aluat omogen care nu se mai lipește de mâini. Dacă este prea lipicios, adaugă puțină făină.

Înfășoară aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de aproximativ 1 oră și jumătate - 2 ore.

Umplutură:

Spală bine merele, curăță-le de coajă și dă-le prin răzătoarea mare. Pune merele într-o oală, amestecă-le cu zahărul după gust și cele 3 linguri de ulei. Călește merele pe foc mic până se înmoaie și se călesc ușor. Amestecă din când în când. Lasă compoziția să se răcească, apoi pune-o la frigider pentru 30 de minute.

Asamblare:

Împarte aluatul în două părți egale și întinde două foi subțiri.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt și așază prima foaie de aluat, înțepând-o din loc în loc cu o furculiță.
Adaugă compoziția de mere rece peste aluatul din tavă și acoperă cu a doua foaie de aluat, înțepând-o și pe ea cu furculița.
Mixează albușurile spumă cu cele 2 linguri de zahăr și toarnă-le peste prăjitură.
Deasupra albușurilor, presară nucile măcinate (adică 100 g din cantitatea totală de nuci).
Coace la cuptorul preîncălzit la foc potrivit timp de aproximativ 45-50 de minute.
După ce ai scos plăcinta din cuptor și s-a răcit, presară deasupra 100 g nuci caramelizate măcinate (caramelizate cu 2-3 linguri de zahăr într-o cratiță și amestecate cu nucile întregi).

Această plăcintă cu mere și nuci caramelizate este o adevărată delicatesă! 

Poftă bună!

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
    
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel