Plăcintă cu dovleac și nucă. Rețeta aluatului cu borș din caietul bunicii 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
placinte_cu_dovleac_si_nuci
placinte_cu_dovleac_si_nuci

Plăcintă cu dovleac și nucă este o rețetă simpla, rapidă și foarte ușor de făcut. Aluatul se face din cu borș și ulei, devenid delicios cu umplutura de dovleac și nucă.

Plăcinta cu dovleac și nucă se face din: 10 linguri de borș 250 ml de ulei, un sfert de linguriță de sare, 25 de grame de drojdie proaspătă și 700 de grame de faină.

Pentru umplutură avem nevoie de 200 grame de nucă măcinată, 1,5 kg de dovleac, scorțișoară, 3 linguri de zăhar.

 

Plăcintă cu dovleac și nucă, mod de preparare

 

Borșul se pune într-un castron, se adăugă drojdia, care tgrebuie dizolvată. Adăugăm uleiul și sarea și amestecăm bine, omogenizând compoziția. Ulterior, se pune făina, până abținem un aluat consistent și ușor de întins. Aluatul se așează la un loc călduț pentru aproximativ o ora cât să își dubleze aluatul volumul.

Dovleacul se curăță de coajă, api se dă prin răzătoarea mare. În dovleac de pun trei linguri de zahăr și se lasă să scadă la foc mic până când se înmoaie și scade zeamă. Când este gata, se lasă să se răcească, amestecăm scorțișoară și nuca și apoi împărțim compoziția rezultată în trei părți.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Plăcintă cu dovleac și nucă, s-ar putea să îți placă și rețeta Cușma lui Guguță cu vișine. Rețeta celei mai gustoase prăjituri, care te va cuceri

 

Când aluatul a crescut, se împarte din trei părți egale.  Luăm o parte și o punem pe masă de lucru presărată cu făină. Formăm o foaie subțire peste care punem punem o parte din compoziția de dovleac și nuca, pe care o întindem bine pe toată suprafață acesteia. Învârtim foaia de aluat în așa fel încât să formăm un sul și îl strângem la capete. La fel procedăm și cu celelalte două părți de aluat. Punem sulurile formate în tavă fie întregi.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Plăcintă cu dovleac și nucă, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort Pavlova. Rețeta desertului perfect din bezea dulce, cremă delicioasă și fructe de sezon

 

Cuptorul se dă la 190 de grade. Se dă tava în cuptor pentru aproximativ 50 de minute până când plăcintele se rumenesc. Când sunt gata, stropim plăcințelele cu puțin apă după care se acoperă cu un prosop. Când s-au răcit, se taie bucăți, se pudrează cu zahăr pudra vanilat. Poftă bună.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel