Tort de mere coapte cu nuci și semințe. Rețeta desertului care te va cuceri

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
tort_de_mere_coapte_cu_nuci
tort_de_mere_coapte_cu_nuci

Tortul de mere coapte cu nuci și semințe ne amintește de copilărie, mai ales când mergeam în vizită la bunici. Merele, fructele parfumate ale toamnei, erau adunate cu grija și păstrare cu grijă, ca apoi să fie folosite la diverite plăcinte, prăjituri și iată și la tort.

Tortul de mere coapte cu nuci și semințe se face din 8 mere cu textură fermă, 200 grame de amestec de nuci și semințe (fistic, migdale, alune, semințe de susan, caju), 4 ouă, 100 grame de unt sărat, 100 grame de zahăr brun, 200 grame de migdale măcinate, 2 linguri de miere lichidă,1 vârf de cuțit de scorțișoară pudră.

Citește și Plăcintă cu mere, rețeta 10 linguri: Simplu de făcut și foarte delicioasă

 

 

Tortul de mere coapte cu nuci și semințe, mod de preparare

 

Amestecați bine ouăle cu scorțișoară, migdalele măcinate, zahărul și untul.  Întindeți crema pe fundul unui vas mare de copt.

Dacă ți-a plăcut rețeta Tortul de mere coapte cu nuci și semințe, s-ar putea să îți placă și rețeta  Tort Pavlova. Rețeta desertului perfect din bezea dulce, cremă delicioasă și fructe de sezon

 

Merele se curăță de cotorul din mijloc, dar nu și de coajă. Merele curățate se așează în tavă, apăsându-le în crema de migdale.

Acum se mărunțește mixul de nuci și se amestecă cu miere. Se umple golul din interiorul merelor cu acest amestec, care se pune din plin și deasupra lor.

Dacă ți-a plăcut rețeta Tortul de mere coapte cu nuci și semințe, s-ar putea să îți placă și rețeta  Somlói galuska. Cel mai cunoscut și iubit desert unguresc a ajuns la București. Rețeta pas cu pas

 

Tortul se coace timp de 40 de minute în cuptorul preîncalzit la 180°C, până când merele se înmoaie și crema de migdale prinde o crustă arămie. Serviți tortul cald, cu crema de brânză vanilata sau înghețată de vanilie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel