Plăcintă cu ciuperci și brânză - cea mai bună rețetă pentru o gustare sărată

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Plăcintă cu ciuperci și brânză - cea mai bună rețetă pentru o gustare sărată / Foto: Captură video youtube
Plăcintă cu ciuperci și brânză - cea mai bună rețetă pentru o gustare sărată / Foto: Captură video youtube

Acestă plăcintă cu ciuperci este un fel principal savuros și gustos, cu o prezentare frumoasă, potrivit pentru o cină elegantă, un mic de jun de lux sau orice ocazie specială. Sigur va reuși să impresioneze.

Plăcinta cu ciuperci cu brânză, pătrunjel, ouă, smântână și usturoi este grozavă pentru musafiri și destul de ușor de preparat, mai ales dacă aveți o crustă de plăcintă în plus gata pregătită.

De asemenea puțin pătrunjel adăugat poate da o aromă deosebită acestei plăcinte cu ciuperci, așa că, dacă îl aveți, folosiți-l! Dacă nu, nu vă faceți griji, plăcinta cu ciuperci va fi în continuare minunată și fără el.

 

Plăcintă cu ciuperci - Ingrediente

 

- 1 bază de aluat de plăcintă, întins și căptușit congelată timp de cel puțin 30 de minute (sau 1 aluat de plăcintă congelat pentru o tavă adâncă)
- 2 linguri de unt
- 1 kilogram de ciuperci cremini sau ciuperci simple, tăiate în felii subțiri
- 4 până la 5 ciuperci shiitake, doar pălăriile, feliate (opțional)
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt (aproximativ 1 linguriță)
- Sare și piper
- 60 g de smântână de gătit
- 123 g de lapte
- 80 g de smântână 
- 2 ouă, ușor bătute
- Un praf de cardamom măcinat sau nucșoară (opțional)
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
- 225 g de brânză 

 

Plăcintă cu ciuperci - Metoda de preparare

 

Coaceți în prealabil crusta de plăcintă:

Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Dacă folosiți o coajă de plăcintă făcută în casă, congelați-o timp de cel puțin 30 de minute, apoi tapetați interiorul cu folie de aluminiu groasă, presând-o pe margini. Umpleți cu greutăți de plăcintă - fasole uscată, orez uscat sau zahăr funcționează bine. Coaceți timp de 40 de minute.

Dacă folosiți o crustă de plăcintă congelată cumpărată din magazin, preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Dezghețați crusta timp de 15 minute la temperatura camerei. Înțepați fundul și părțile laterale ale crustei de plăcintă de jur împrejur cu vârfurile unei furculițe. Așezați o tavă de plăcintă goală de aceeași mărime în interiorul crustei SAU tapetați interiorul cu folie de aluminiu groasă și umpleți-o cu greutăți pentru plăcintă - fasolea uscată sau orezul merg bine.

Coaceți coaja de plăcintă pe o foaie de copt în centrul cuptorului timp de 12 minute sau până când abia începe să se rumenească. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

Se sotează ciupercile, usturoiul:

Într-o tigaie mare se topește untul la foc mediu. Adăugați ciupercile, amestecați pentru a le acoperi cu unt. Măriți focul la mare, amestecând constant până când umiditatea pe care ciupercile au eliberat-o și s-a evaporat, câteva minute.

Reduceți focul la mediu, adăugați usturoiul tocat mărunt, amestecați cu ciupercile timp de 30 de secunde, apoi luați de pe foc.

Se prepară umplutura de ouă cu brânză:

Bateți împreună ouăle, smântâna, laptele și frișca. Adăugați piper proaspăt măcinat, un vârf de cuțit de sare și cardamom sau nucșoară, dacă se folosește. Se amestecă brânza rasă și pătrunjelul tocat.

Se asamblează plăcinta:

Întindeți ciupercile sărate pe fundul crustă de plăcintă precoaptă. Se toarnă amestecul de brânză și smântână peste ciuperci.

Se coace:

Coaceți la 180 grade Celsius timp de 30-35 de minute, până când se rumenește ușor deasupra și un tester introdus în mijloc iese curat. Dacă vi se pare că marginile crustei se rumenesc prea tare, puneți o folie de aluminiu în jurul lor sau folosiți un protector de plăcintă.

Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de 10 minute înainte de a o servi.

 

---------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel