Piept de curcan la cuptor - Secretul cum să gătești cea mai fragedă și aromată carne

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Piept de curcan la cuptor - Secretul cum să gătești cea mai fragedă și aromată carne / Foto: Captură video youtube
Piept de curcan la cuptor - Secretul cum să gătești cea mai fragedă și aromată carne / Foto: Captură video youtube

Piept de curcan perfect gătit la cuptor - suculent în interior, crocant la exterior și gata de savurat. Fie că este servit cu o garnitură de cartofi, fie că folosiți carnea pentru sandviș, această rețetă nu vă va dezamăgi deloc. Iată rețeta pentru cel mai fraged mod de a găti carnea de curcan.

Multă lume se ferește în a găti carne de curcan, deoarece pare mult mai complicat, însă este la fel de ușor ca prepararea unui piept de pui. Ce nu știe multă lume este că pieptul de curcan are mult mai multe proteine și este mai gustos decât puiul.

Când vine vorba de gătitul pieptului de curcan, am descoperit că păstrarea lucrurilor simple este cea mai bună cale de urmat. Nu este nevoie de saramură sau de prea multe ore de pregătire, ci doar de o mână de ierburi proaspete și plante aromatice.

 

Cum se pregătește pieptul de curcan

 

Pentru a găti pieptul de curcan vei folosi aceeași tehnică pe care o folosești când faci puiul. Și, la fel ca și puiul întreg la cuptor sau cei mai buni piepți de pui la cuptor, este o rețetă care se poate adapta cu ușurință și pentru pieptul de curcan dezosat.

Păstrați pielea și osul înăuntru pentru o aromă mai intensă. Gătitul cărnii cu os ajută ca pasărea să nu se usuce. Pielea reține și ea umiditatea.

Adăugați unt înmuiat pentru aromă. Treceți ușor degetele pe sub piele și îndepărtați-o de carnea de curcan înainte de a strecura untul sub piele. Presărați untul și pe partea superioară a pielii. Pe măsură ce curcanul se gătește, untul se topește în carne și ajută la rumenirea pielii.

 

Piept de curcan - Ingrediente

- 1 kg de piept de curcan cu os, cu pielea pe el
- 1 pachet de unt
- 1/2 lămâie
- 1 căpățână de usturoi tăiată în jumătate pe lungime
- 1 cană de vin alb
- 4-6 crenguțe de cimbru proaspăt
- sare kosher și piper

 

Cum se gătește pieptul de curcan

 

Adăugați condimente și vin pentru a se impregna în aromă. Înainte sau după ungerea cu unt, așezați pieptul de curcan pe o tavă de copt cu margini înalte și turnați vinul peste curcan. Folosiți un vin alb decent, ceva ce v-ar face plăcere să beți. Adăugați un strop de lămâie proaspătă pe curcan și împrăștiați frunze de cimbru proaspăt și câțiva căței de usturoi în vin pentru o aromă și mai suculentă. Dacă lichidul se evaporă pe măsură ce curcanul se gătește, adăugați mai mult vin, apă sau bulion de pui în tigaie pentru ca aromele să nu se ardă.

Se asezonează întotdeauna cu sare kosher și piper negru proaspăt măcinat. Chiar dacă săriți peste toți pașii de mai sus, asezonați întotdeauna cu acestea. Sarea kosher are o suprafață mai plană decât sarea de masă și este mai puțin acră, cu un gust mai suav.

Se prăjesc la o temperatură ridicată, apoi se odihnesc. Gătiți curcanul la 200°C pentru a absorbi sucurile și a rumeni pielea. Lăsați curcanul să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l tăia pentru ca aromele fierbinți să se așeze din nou în carne. Curcanul va continua să se gătească în timp ce se odihnește, ajungând în cele din urmă la temperatura internă recomandată de 70°c.

 

Cum faci ca pieptul de curcan să nu se usuce?

 

Secretul pentru o pasăre suculentă care nu se usucă este să o prăjiți la temperatură ridicată într-un cuptor la 200°C. Gătitul la temperaturi înalte etanșează sucurile, creând în același timp o piele crocantă și rumenită.

 

Cât timp se gătește un piept de curcan pe kilogram

 

Timp de gătire a pieptului de curcan dezosat

Gătiți pieptul de curcan dezosat și despicat la 200°C, estimez un timp de gătire de aproximativ 12 minute pe kilogram pentru curcanul dezosat, unde două cotlete ar trebui să se gătească în 30 de minute sau când înregistrează o temperatură internă de 60-70°C atunci când este testat cu un termometru pentru carne.

Dacă gătiți un piept de curcan rulat, cu piele (modelat și legat în formă de friptură), estimați 20 de minute de gătire pe kilogram. Legată în formă de friptură, carnea este mai densă și are nevoie de mai mult timp pentru a fi gătită. Începeți să verificați temperatura la aproximativ 45 de minute, știind că ar putea dura 1 oră de gătit.

 

Timp de gătire a pieptului de curcan cu os

Pentru un singur piept de curcan cu os de 1,5 kg, lăsați 17-20 de minute pe kilogram la 200°F, sau 45-60 de minute până când cea mai groasă parte a cărnii înregistrează 60-70°C.

Începeți să verificați temperatura de coacere la aproximativ 45 de minute.

Acoperiți pasărea cu folie de aluminiu dacă pielea începe să se rumenească prea mult.

----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel