Peste trei milioane de elevi români au nevoie de adeverință medicală. Trebuie să meargă urgent la medicul de familie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
elevi_scoala_masca
elevi_scoala_masca

Ministerul Sănătății a transmis, într-o adresă către Direcțiile de sănătate publică din țară, modelul standard al adeverinței medicale pentru înscrierea în colectivitate. Toţi elevii trebuie să o obțină obligatoriu de la medicul de familie, înainte de începerea noului an școlar.

 

Medicii de familie sunt nemulțumiți că, în plină pandemie, aproape 3 milioane de elevi și părinții lor ar urma să treacă prin cabinete într-un timp foarte scurt, pentru obținerea acestei adeverințe.

Potrivit unei adrese semnate de Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, către DSP-uri, adeverinţa medicală pentru înscrierea în colectivitate se eliberează în următoarele circumstanţe, potrivit legii:

- la înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ - se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul.

- la terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar - se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea,

- la transferul elevului într-o altă unitate şcolară - se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă.

Adresa semnată de secretarul de stat Horațiu Moldovan și transmisă DSP-urilor poate fi consultată integral AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel