Peste 7 tone de țigări, găsite în TIR-ul unui român: închisoare și amendă uriașă. Polițiștii francezi, felicitați de ministru

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ofițerii vamali francezi au făcut o captură incredibilă săptămâna aceasta în sudul Somme, un departament situat în nordul Franței. Oamenii legii au găsit peste 7,6 tone de țigări în camionul condus de un român. Ministrul delegat pentru Conturi Publice i-a felicitat pe agenți pentru munca depusă. 

Săptămâna trecută, agenți ai brigăzii vamale din Amiens au controlat un camion pe autostrada A1, pe direcția nord-sud. Înmatriculat în România, camionul a fost escortat de poliție până la zona de taxare de la ieșirea din Roye, în Somme.

Când a fost întrebat despre documentația transportului, șoferul a prezentat un document care indica transportul a 19 paleți de hârtii între Olanda și Franța. La deschiderea semiremorcii au fost descoperite însă peste 380.000 de pachete de țigări, adică 7,6 tone.

Amendă de 500.000 de euro și 10 luni de închisoare

 

Miercuri, 16 februarie, inculpatul a fost judecat în fața tribunalului judiciar din Amiens și a fost găsit vinovat de infracțiunea de deținere de tutun prelucrat, fără documente legale, fiind condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare și la o amendă vamală de 500.000 de euro, potrivit publicației actu.fr.

Polițiștii francezi au găsit alte 7 tone de țigări 

 

Marți, 15 februarie, agenți ai brigăzii Perpignan din Occitania au controlat un camion frigorific care ar fi trebuit să conțină 21,4 tone de portocale la punctul de taxare Boulou de pe autostrada A9.

La deschiderea remorcii, sub paleții de portocale au fost găsite ascunse 360.000 de pachete de țigări, însumând 7,2 tone. La indicațiile Parchetului din Perpignan, ancheta este în prezent condusă de serviciul de anchetă judiciară al Ministerului francez de Finanțe.

Olivier Dussopt, ministrul delegat însărcinat cu conturile publice, a explicat că "aceste confiscări reprezintă o pierdere de peste 7 milioane de euro pentru organizațiile criminale care alimentează piața paralelă a revânzării ilicite a tutunului", adăugând că "numai tutungerii sunt autorizați să vândă cu amănuntul tutun prelucrat".

În total, aproape 15 tone de țigări au fost interceptate în 24 de ore.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel