Peste 500 de copii români, opriţi în punctele de frontieră: Părinţii nu aveau documentele necesare unei călătorii în străinătate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Peste 500 de copii au fost opriţi în punctele de frontieră de la începutul vacanţei de vară, pentru că părinţii sau însoţitorii acestora nu aveau documentele necesare unei călătorii în străinătate. 

Poliţia de Frontieră precizează că de la începutul anului aproximativ 1.600 de minori nu au putut părăsi ţara din aceleaşi motive, însă aceste situaţii sunt constatate tot mai des odată cu terminarea cursurilor şi începerea vacanţei de vară.

Pe lângă lipsa unor documente de călătorie valabile, poliţiştii au mai constatat că părintele însoţitor nu avea acordul celuilalt părinte prin procură notarială sau nu a fost prezentat cazierul judiciar, potrivit Rador.

Peste 500 de copii români, opriţi în punctele de frontieră: Părinţii nu aveau documentele necesare unei călătorii în străinătate

 

Totodată, autorităţile din domeniul aviatic la recomandă celor care circulă cu avionul să îşi ia strictul necesar în bagajul de mână, aceasta deoarece problemele din sector fac ca bagajele de cală să aibă uneori întârzieri.

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România şi director al aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceu, a vorbit pe această temă la Radio România Actualităţi. Invitat în emisiunea "Dimineţi cu soare", realizată de Ciprian Sasu, el a spus că întârzierile sau anulările de zboruri din prezent se vor atenua abia în toamnă, însă vor persista pe parcursul întregului an.

Românii care merg cu avionul, sfătuiți să îşi ia strictul necesar în bagajul de mână

 

„Îi sfătuim pe pasageri să vină cu două-trei ore înainte, să se informeze înainte de zbor la compania aeriană şi, de asemenea, să ştiţi că există foarte multe probleme legate de bagaje.

De asemenea, îi sfătuim la zboruri de conexiune să aibă în vedere că s-ar putea să ajungă mai târziu bagajul. Ce este strictul necesar să îşi ia la ei. În foarte multe aeroporturi de conexiune din Europa bagajele întârzie şi câte o săptămână, două săptămâni, au probleme mari, au mai fost şi greve la anumite aeroporturi.

Aşadar, strictul necesar în bagajul de mână este foarte important“, a transmis David Ciceu.

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România s-a referit şi la situaţia aeroportului din Cluj-Napoca, al doilea ca trafic din ţară. Acesta va ajunge de la două-trei milioane de pasageri anual la aproximativ 7 milioane în câţiva ani, a spus responsabilul. El s-a referit şi la investiţiile din următoarea perioadă, între care intenţia construirii unui nou terminal, dar şi extinderea pistei de rulare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel