Peste 186.000 de persoane au tranzitat frontierele țării într-o singură zi. Polițiștii au aplicat amenzi de peste 15.000 de lei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Peste 186.000 de persoane au tranzitat frontierele țării într-o singură zi. Polițiștii au aplicat amenzi de peste 15.000 de lei. Sursa foto: Politia de frontiera
Peste 186.000 de persoane au tranzitat frontierele țării într-o singură zi. Polițiștii au aplicat amenzi de peste 15.000 de lei. Sursa foto: Politia de frontiera

În data de 08.10.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 186.700 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 48.600 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 92.170 de persoane, dintre care 9.277 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 12,32% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 08.10.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.533.936 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 95 de fapte ilegale (36 de infracţiuni şi 59 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 15.000 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 110.600 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 24 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

 

Vezi si:

 

TIR, încărcat cu tone de deşeuri din materiale textile, întros din drum în vama Nădlac

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, în dimineața zilei de 7 octombrie, la ora 06.45, pe sensul de intrare în ţară, un controlul specific asupra a unui mijloc de transport condus de un cetăţean român. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac  II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul unui mijloc de transport încărcat cu peste 15 tone de deșeuri din materiale textile. Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport şi a bunurilor transportate, întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare unui astfel de transport.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, un controlul specific asupra a unui mijloc de transport condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri ce constau în materiale textile de la o societate comercială din Germania pentru  o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu peste 15 de tone de deșeuri ce constau în materiale textile, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.  

Având în vedere cele constate, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel