Peste 1200 de sinucideri asístate, în 2018, în Elveția

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Legislația elvețiană autorizează sinuciderea asistată atunci când pacienții înșiși efectuează acest act și persoanele care îi ajută nu au interese legate de moartea lor. Sinuciderea asistată este legală în Elveția încă din anii 1940.

Există două entități care participă la acest tip de acompaniament: Exit și Dignitas. În timp ce a doua organizație ajută și persoanele din străinătate, prima sprijină doar cetățenii elvețieni sau rezidenții permanenți din Elveția.

Membrii trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a utiliza serviciile organizațiilor, serviciile fiind oferite numai persoanelor cu boali terminale, care trăiesc cu dureri extreme sau simptome "insuportabile" sau cu un handicap insuportabil. 

Organizația elvețiană de ajutor pentru sinucidere Exit a informat că, în 2018, a ajutat un total de 1.204 de persoane să-și pună capăt vieții, ceea ce a însemnat o creștere considerabilă față de anul precedent. Exit a declarat că 905 de oameni au folosit serviciile lor anul trecut, cu 172 mai mult decât în 2017, ceea ce reprezentă o creștere de 23%. La sfârșitul anului 2018, numărul membrilor organizației era de 120.117, ceea ce reprezintă un salt important în comparație cu cifrele anterioare anilor anteriori.

În ceea ce privește decesele, 57% erau femei, cu o vârstă medie de 78 de ani. Cel mai frecvent motiv a fost cancerul terminal, 344 de cazuri, urmat de probleme de sănătate legate de vârstă și durere cronică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel