Peste 100 de români, abandonați pe Aeroportul Amman: „Ne-am unit și refuzăm să ieșim din aeroport. Ne simțim în pericol!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 100 de români sunt blocați de ore bune în aeroportul Amman din Iordania, după ce aeronava TAROM care trebuia să-i preia nu a mai aterizat.

Compania națională de transport aerian susține că ceața i-a forțat pe piloți să se îndrepte spre Cipru. Atât agenția de turism cu care au plecat oamenii, cât și compania TAROM anunță că încearcă să găsească soluții pentru a aduce pasagerii acasă.

Zborul era programat la ora 5:20 de pe aeroportul din Amman, Iordania. 100 de pasageri români așteptau să se întoarcă în București. Numai că avionul a aterizat în Cipru și nu în Iordania.

Potrivit unuia dintre pasageri, zborul a fost anulat din cauza ceții, iar acum cei 100 de români riscă să fie evacuați din aeroport.

„Au spus că este posibil să fie ceață și să urmeze același scenariu cu imposibilitatea de a ateriza pe aeroport. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Tarom, a venit chiar aici un reprezentant al Taromului, dar care spune că nu știe nimic de cazare sau de o altă posibilitate de a zbura astăzi sau despre posibilitatea de a veni un avion. Ne simțim în primejdie, abandonați într-o țară arabă. 

Din partea consulatului României am înțeles că o să încerce să rezolve situația, nu avem un răspuns concret deocamdată. Noi ne-am unit și refuzăm să ieșim din aeroport pentru că dacă ieșim suntem pe cont propriu. Nu știm exact ce se întâmplă cu vizele”, a spus Carmen Mocanu la Antena 3.

 

Vezi și 

 

Români, blocați pe aeroport în Scoția din cauza unui bagaj suspect. Experții Royal Navy în eliminarea bombelor au intervenit

 

Experții în dezamorsarea bombelor din cadrul Marinei Regale au fost chemați la Aeroportul Glasgow după ce un pachet suspect a fost găsit în această dimineață. Mai multe zoboruri au fost anulate.

O parte din clădirea terminalului a fost închisă, iar pasagerii au fost evacuați în timp ce echipele de urgență se ocupau de incident. 

O echipă specializată în dezamorsarea bombelor din cadrul Marinei Regale a colaborat cu serviciile de urgență și a constatat că obiectul "nu prezenta niciun risc pentru public și era de natură nevinovată".

„S-a găsit un obiect suspect într-o valiză și autoritățile au intrat în alertă. Aveam avion la 06.00, am ajuns la 05.00 în aeroportul din Glasgow pentru a ajunge în Bruxelles, Charleroi, apoi au venit ceilalți pasageri pentru celelalte curse. Ne-au ținut mult timp, vreo 2 ore în aeroport, apoi am fost evacuați. E groaznic ce se întâmplă, bine ca nu s-a întâmplat nimic și s-a evitat orice tragedie”, a afirmat Elena Lițu.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel