Peste 100 de muncitori români din Italia aduși pe Otopeni de o cursă aeriană specială

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, a declarat astăzi că un avion Tarom este aşteptat să sosească pe Aeroportul Otopeni în această seara, având la bord 117 muncitori brăileni detaşaţi pe şantiere navale din Italia ale grupului „Fincantieri”, din care face parte şi Şantierul Naval „VARD” Brăila, aceştia fiind aduşi acasă în urma unei operaţiuni coordonate la cel mai înalt nivel, cu implicarea premierului Ludovic Orban şi a ministrului de Interne, Marcel Vela.

„Întreaga operaţiune a fost coordonată de la cel mai înalt nivel, cu implicarea premierului şi a ministrului de Interne. În avion se află 117 brăileni, muncitori ai Şantierului Naval, care au avut contracte de detaşare pe şantiere din Italia. Toată operaţiunea este controlată şi supravegheată de Poliţie şi Jandarmerie. Oamenii vor veni însoţiţi de Poliţie direct în centrul de cazare, care este pregătit cu tot ce trebuie, astfel încât aceşti oameni să aibă toate condiţiile în cele 14 zile cât vor sta în carantină instituţionalizată. Sunt brăileni de-ai noştri, sunt românii pe care statul român şi Guvernul României nu îi abandonează şi îi aduce acasă. Guvernul României nu îşi abandonează cetăţenii”, a declarat Cătălin Boboc.

În judeţul Brăila există în prezent două cazuri de COVID-19 confirmate pozitiv, 611 de persoane autoizolate şi monitorizate medical şi 41 de persoane în carantină instituţionalizată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel