Peste 1.300 de persoane au fost arestate în cadrul protestelor din Rusia. Rușii nu vor războiul lui Putin - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 1.300 de persoane au fost arestate în cadrul protestelor desfășurate aseară în mai multe orașe din Rusia.

Forțele de securitate ruse au reținut, miercuri, peste 1.300 de persoane care au participat la protestele împotriva mobilizării, a anunțat un grup de apărare a drepturilor, la câteva ore după ce președintele Vladimir Putin a ordonat prima astfel de măsură de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a declarat că, potrivit informațiilor pe care le-a cules din 38 de orașe rusești, peste 1.311 persoane au fost reținute până seara târziu. Acesta a precizat că aceste cifre includ cel puțin 502 în Moscova și 524 în Sankt Petersburg, al doilea cel mai populat oraș din Rusia, transmite Reuters.

Mitingurile nesancționate sunt ilegale în conformitate cu legile anti-protest din Rusia.

Irina Volk, oficial al Ministerului rus de Interne, a declarat, într-o declarație citată de agențiile de știri ruse, că oamenii legii au întrerupt încercările de a organiza ceea ce a numit proteste mici.

"În mai multe regiuni, au existat încercări de a organiza acțiuni neautorizate care au reunit un număr extrem de mic de participanți. Toate acestea au fost oprite. Iar acele persoane care au încălcat legile au fost reținute și duse la secțiile de poliție pentru a fi investigate și a se stabili responsabilitatea lor", a declarat Volk.

Biletele de avion dus-întors din Rusia au explodat în preț și s-au vândut rapid miercuri, după ce Putin a ordonat chemarea imediată a 300.000 de rezerviști.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel