Peste 1.200 de copii şi tineri români din diaspora, la Programul de tabere 'ARC': „E o datorie faţă de noile generaţii de români de pretutindeni“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Programul de tabere 'ARC', aflat la cea de a XIII -a ediţie, s-a încheiat sâmbătă la muzeul Cetatea Neamţ, peste 1.200 de elevi, studenţi şi tineri din 18 state, atât din comunităţile istorice, cât şi din diaspora, redescoperind România prin intermediul atelierelor de limba română, geografie, istorie, sport, muzică, desen şi al excursiilor organizate la obiectivele turistice şi culturale din judeţele Bistriţa-Năsăud, Neamţ şi împrejurimi.

Potrivit unui comunicat al Departamentul pentru Românii de Pretutindeni transmis duminică AGERPRES, peste 70 de profesori voluntari au îndrumat copiii care au avut oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare în limba română şi de a-şi îmbogăţi cunoştinţele despre istoria, cultura şi civilizaţia românească.

La festivitatea de închidere au participat, alături de echipa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, condusă de secretarul de stat Gheorghe Cârciu, reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, ai misiunilor diplomatice ale României în străinătate, precum şi ai autorităţilor publice locale judeţene, în prezenţa IPS Iosif, Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Peste 1.200 de copii şi tineri români din diaspora, la Programul de tabere 'ARC'

 

'Am reuşit împreună cu colaboratorii noştri să finalizăm cu succes o nouă ediţie a Programului de tabere 'ARC'. Experienţele copiilor, deschiderea şi bucuria cu care au participat în acest program ne dau energia să mergem mai departe. E un angajament pe care ni-l asumăm, o datorie pe care o avem faţă de noile generaţii de români de pretutindeni, în susţinerea unităţii şi identităţii noastre lingvistice şi culturale', a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, citat în comunicat.

Taberele 'ARC' din acest an s-au desfăşurat începând din 18 iulie, în centrele de agrement de la Oglinzi, judeţul Neamţ şi Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, în serii consecutive de câte şapte zile. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, alături de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Sportului, au asigurat cheltuielile de cazare şi masă pentru toţi participanţii din cele două tabere.

De asemenea, Departamentul a organizat şi a suportat transportul pentru participanţii din comunităţile istorice, precum şi cheltuielile de transport din Bucureşti până la tabere şi retur pentru grupurile participante din diaspora.

Programul de Taberele 'ARC' este dedicat copiilor şi tinerilor etnici români, care fac parte din categoria românilor de pretutindeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel