Percheziții în Franţa, România şi Moldova. Liderul unei grupări care spărgea case de lux, prins. Prejudiciu de 500.000 euro

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Liderul unei grupări din Republica Moldova specializate în spargeri de case de lux a fost prins în România, iar alte 12 persoane care acţionau cu acesta au fost arestate în Franţa. Anchetatorii au stabilit că gruparea acţiona în Moldova, Franţa şi România, iar prejudiciul în acest caz depăşeşte o jumătate de milion de euro.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) din Republica Moldova a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că a fost documentată activitatea infracţională a membrilor grupării intitulate „Patron”, care îşi desfăşura activitatea în Moldova, Franţa şi România.   

Anchetatorii au făcut 50 de percheziţii în Franţa, România şi Moldova, în urma cărora au fost arestaţi 13 cetăţeni moldoveni, dintre care 12 în Franţa şi unul în România.

Bărbatul arestat în România este conducătorul grupării şi el locuieşte de mai mulţi ani în ţara noastră. El a fost condamnat în trecut şi într-un dosar legat de crearea unor fabrici clandestine de ţigări. De asemenea, PCCOCS a precizat că el este căutat şi în alte cazuri, pentru comiterea unor infracţiuni în Europa.   

 

Membrii grupării au fost implicaţi în spargerea mai multor case de lux

 

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării au fost implicaţi în spargerea mai multor case de lux şi în furturi de accesorii agricole şi materiale de construcţii, valoarea prejudiciului depăşind 500.000 de euro, potrivit adevărul.ro.   

De asemenea, în timpul percheziţiilor au fost ridicate 1.700 de cutii de ţigări, 520 de kilograme de tutun şi peste 200.000 de euro, dar şi bunuri sustrase şi introduse clandestin în Moldova.

Liderul grupării a fost reţinut pentru 24 de ore de autorităţile din România, iar apoi a fost prezentat Curţii de Apel Bucureşti care a dispus extrădarea acestuia în Franţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel