Percheziţii DNA la Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în colaborare cu autorităţile din Statele Unite ale Americii, au efectuat, joi, percheziţii în mai multe locuri din ţară într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie, a informat, vineri, DNA.

Surse judiciare au precizat că printre locurile vizate de percheziţii s-ar fi aflat şi Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

„În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat 26 de percheziţii domiciliare în câteva zeci de locaţii reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, se precizează în comunicat.

În cauză, spune DNA, procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităţilor judiciare SUA. 

 

Vezi și 

 

Anchetă la baza Mihail Kogalniceanu după ce un militar american a murit

 

Este anchetă la bază militară Mihail Kogălniceanu, după ce un soldat de 40 de ani, din Statele Unite, a murit.

Partenerii americani i-au informat pe procurorii militari români că inima soldatului ar fi cedat din cauza antrenamentelor. A fost dus la spitalul din Constanța, însă ... medicii n-au mai putut face nimic.

Cei de la baza militară vorbesc despre "cauze naturale".

Mai mulți oficiali americani de la baza Mihail Kogălniceanu au supervizat procedurile de medicină legale de la Constanța. Au discutat și cu anchetorii români aflați la fața locului, în timp ce medicii legiști efectuau necropsia, dar au evitat să facă vreun comentariu.

Procurorii militari români spun că ancheta privind împrejurările în care şi-a pierdut viaţa soldatul american este coordonată de omologii americani. La fel ne-au transmis și reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Prin urmare, partea americană doar îi informează pe anchetatorii români despre stadiul cercetărilor. Incidentul s-a petrecut într-o zonă coordonată de trupele Statelor Unite ale Americii.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel