Pentru a păstra șoferii de camion, firmele britanice oferă bonusuri de până la 5.000 de euro

Eduard Pascu |
Data publicării:

Brexitul și-a pus o amprentă negativă în ceea ce privește forța de muncă din Marea Britanie. Mulți au fost cei care au ales să plece la firme de pe continent. Astfel că deficitul de șoferi profesioniști este foarte mare. Zilele trecute s-a vehiculat ideea că Royal Army va asigura pentru o perioadă de timp șoferi pentru a sprijini transportatorii locali și pentru a evita intrarea în colaps a economiei. 

Confruntate cu o criză uriașă de șoferi de camion, companiile de transport britanice au apelat la o stratagemă de fidelizare a șoferilor. Astfel, oferă bonusuri între 1.000 și 5.000 de euro șoferilor de camion care aleg să rămână în companie.

Proprietarul Carphone Warehouse și Currys PC World, Dixons Carphone, oferă un bonus de loialitate de 1.500 de lire sterline (1.763 euro) șoferilor de camioane și aceeași sumă pentru noii angajați ca răspuns la lipsa de personal.
De asemenea, personalului care recomandă un prieten pentru un loc de muncă ca șofer oferă o recompensă de 1.000 lire sterline și promite 1.500 lire sterline celor care doresc să se recalifice pentru a conduce camioane, transmite diariodetransporte.

Mai mult, firmele de transport se angajează să suporte chetuiala pentru testare și calificare a noilor șoferi pentru o licență C1 necesară pentru a conduce camioane de 7,5 tone pentru orice persoană cu vârsta peste 21 de ani, în încercarea de a ”readuce Marea Britanie la muncă”.

Alți comercianți cu amănuntul oferă un sistem de bonusuri de 2.000 lire iar alții acordă șoferilor de camioane o creștere a salariului de până la 5.000 GBP (5.877 EUR), mai precizează sursa citată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel