Pensionarii peste 65 de ani vor putea ieși din casă. Anunțul premierului Orban

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți seară, că interdicția de a ieși din casă a pensionarilor peste 65 de ani nu va fi valabilă pentru toată durata zilei, deși în spațiul public s-a rostogolit această informație. 

UPDATE! Ordonanța Militară Nr.3 va fi prezentată la ora 22.00, într-o declarație de presă la Ministerul de Interne la care vor participa Marcel Vela, Bogdan Despescu și Raed Arafat.

"Am văzut că s-a rostogolit astăzi o informaţie privitoare la persoanele cu vârsta peste 65 de ani. Aceasta nu este adevărată. Știm clar că cei mai expuşi îmbolnăvirii sunt pensionarii, bunicii, părinţii noştri. Pentru a-i proteja, se va institui practic această interdicţie de a ieşi de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei.

Va exista un interval orar în care cei peste 65 de ani se vor putea deplasa şi ne impunem ca obiectiv să le asigurăm practic servirea aproape exclusivă în farmacii şi magazine în acel interval orar, pentru a nu interacţiona cu alţi cetăţeni. Modul în care a fost prezentată această măsură nu este corect", a spus Ludovic Orban.

Premierul nu a precizat și orele exacte la care pensionarii peste 65 de ani vor avea voie să meargă la magazin sau farmacie, menționând că proiectul de Ordonanță Militară va fi prezentat în această seară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel