Pensionară italiancă, "evacuată" din propria casă pentru ca badanta româncă să poată intra în carantină: "Ana Maria este parte din familie"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Italia. Badantă, surprinsă neglijând bătrâna pe care o îngrijea. Femeia și-a făcut nevoile în parc
Italia. Badantă, surprinsă neglijând bătrâna pe care o îngrijea. Femeia și-a făcut nevoile în parc

O pensionară din Italia a fost "evacuată" din propria casă, după ce îngrijitoarea româncă a fost testată pozitiv. 

O italiancă în vârstă de 88 de ani a fost "evacuată" din casa ei, sau mai degrabă auto-evacuată, pentru a permite badantei să efectueze carantina în conformitate cu legea. În perioada 24 decembrie și 5 ianuarie, femeia a trebuit să se adapteze și să locuiască în casa fiicei sale și în cea a nurorii sale, scrie publicația La Repubblica.

Familia italiencei a luat această decizie

 

Îngrijitoarea testată pozitiv este pusă în carantină în casă, iar bătrâna se mută în casa fiicei sale. Cu toate acestea, nu există nimic ciudat în această situație, deoarece familia Mariei Sabbadin, în vârstă de 88 de ani, care locuiește în centrul istoric al orașului Padova, a fost cea care a decis să facă acest lucru.

Când Ana Maria, în vârstă de 51 de ani, a fost depistată pozitiv cu Covid-19, s-a pus inevitabil problema unde să petreacă carantina în deplină siguranță pentru ea și pentru bătrâna de care are grijă, deoarece îngrijitoarea româncă locuiește cu doamna Maria.

Din acest motiv, fiica bătrânei de 88 de ani, Rosanna Bettella, o sindicalistă din cadrul CGIL, a considerat că este mai bine ca Ana Maria să petreacă carantina în casa doamnei Maria, care s-a mutat cu fiica sa pentru câteva zile.

"Ana Maria lucrează cu noi cu normă întreagă de un an. Locuiește aici. În ajunul Crăciunului și-a făcut un test pentru că a fost în contact cu o prietenă pozitivă: diagnosticul a fost confirmat și pentru ea. A fost apoi pusă în carantină", a declarat Rosanna Bettella pentru sursa citată.

O întâlnire rapidă a familiei a permis găsirea celei mai bune soluții posibile, deși fiica doamnei Maria subliniază că instituțiile ar trebui să se ocupe de astfel de situații.

"Ar fi necesar să se identifice facilități capabile să ofere cazare îngrijitoarelor testate pozitiv, pentru a se izola pentru carantină", adaugă Rosanna Bettella.

Mutarea unei persoane în vârstă de la domiciliul ei este întotdeauna problematică.

Din fericire, doamna Maria, care este foarte apropiată de îngrijitoare, a înțeles și ea situația și a fost de acord cu mutarea.

"Mă întreb ce se întâmplă cu atâtea ajutoare casnice aflate în aceeași situație". conchide fiica bătrânei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel