Pensii speciale: Magistrații renunță la proteste. Anunțul Tribunalului Dâmbovița

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Proteste magistrati eliminare pensii speciale
Proteste magistrati eliminare pensii speciale

Tribunalul Dâmboviţa a anunţat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că va suspenda protestul iniţiat pe data de 21 ianuarie, până la pronunţarea Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la abrogarea pensiilor speciale. 

"Prin Hotărârea nr. 3 din data de 10 februarie 2020 a Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, s-au stabilit următoarele: Art. 1. Suspendarea formei de protest adoptată prin Hotărârea nr. 1 din data de 21/01/2020, începând cu data de 17.02.2020, până la pronunţarea de către Curtea Constituţională a României asupra sesizării privind neconstituţionalitatea Legii prin care au fost abrogate pensiile speciale. Art. 2. Sesizarea Consiliul Superior al Magistraturii şi a Ministerului Justiţiei, pentru ca, în temeiul atribuţiilor legale ce le revin, să realizeze demersuri efective pentru soluţionarea de urgenţă a următoarelor probleme ce ţin de independenţa sistemului judiciar", precizează Tribunalul Dâmboviţa.

Conform sursei citate, sesizarea CSM şi a Ministerului Justiţiei se va face pe următoarele teme: "încetarea atacului factorului politic la adresa statului de drept şi a Statutului Judecătorului, acţiune ce reprezintă o încălcare gravă a independenţei puterii judecătoreşti şi a principiului constituţional al separării puterilor în stat; normarea activităţii prin stabilirea unui volum optim, în vederea evitării suprasolicitării fizice şi psihice şi a creşterii calităţii actului de justiţie ţinând seama şi de volumul de activitate a unui judecător la nivelul Uniunii Europene".

De asemenea, printre sesizări se regăsesc: asigurarea resurselor materiale necesare desfăşurării în condiţii normale a activităţii instanţelor de judecată şi asigurarea independenţei financiare a sistemului judiciar prin preluarea bugetului de către Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi asigurarea resurselor umane necesare înfăptuirii în condiţii optime a actului de justiţie prin raportare la volumul de activitate al fiecărui judecător şi legislaţia în continuă schimbare, suplimentarea schemelor în privinţa posturilor de grefier.

O altă solicitare este reglementarea şi compensarea timpului de muncă suplimentar pentru activităţile prestate de magistraţi în afara programului de lucru şi pe parcursul zilelor nelucrătoare sau de sărbători legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel