Pedepsele a doi ROMÂNI condamnați în Anglia pentru VIOL, REDUSE după ce au fost extrădați în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Beniamin-Ovidiu Ban, în vârstă de 33 de ani, și Cosmin Vintan, 30 de ani, au fost condamnați în Marea Britanie pentru violarea unei fete de 16 ani, dar autoritățile britanice i-au extrădat în România și aici le-au fost reduse pedepsele, scrie Daily Mail.

Amândoi românii făcuseră închisoare anterior în România, dar acest lucru nu a i-a împiedicat pe judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia să le reducă pedepsele cu patru, respectiv 2 ani.

În mai 2017, Ban a fost condamnat la 14 ani de închisoare și Vintan la 16 ani de o instanță din Northampton Crown Court după ce au atacat-o pe o adolescentă care mergea acasă după o noapte petrecută cu prietenii în oraș. Până acum cei doi au fost închiși într-o închisoare din Marea Britanie, dar oficialii britanici au solicitat să fie trimiși înapoi în România pentru restul pedepsei.

Autoritățile române au acceptat extrădarea celor doi, iar după ce au examinat cazul, judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au decis ca amândoi condamnații să execute pedepse de 12 ani.

Motivarea reducerii anilor după gratii este aceea că legislația română nu prevede pedepse de peste 12 ani pentru viol, informează Libertatea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel