Pedepse grele pentru doi români din Austria, acuzați de tentativă de omor împotriva unui alt conațional: „Se tot dădea la soția mea“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Pedepse lungi de închisoare pentru doi muncitori români acuzați de tentativă de omor împotriva unui alt conațional, coleg de serviciu.  Faptele s-au petrecut lângă Viena în această primăvară.

Pentru că și-au bătut un coleg, l-au târât într-o mașină și l-au dus la Wilhelminenberg, unde bărbatul de 36 de ani a fost bătut și lovit cu picioarele și grav rănit, doi români au fost condamnați, miercuri la pedepse lungi cu închisoarea de către Tribunalul Regional din Viena. Aceștia au fost condamnați la 18 și, respectiv, 16 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Sentințele sunt deja definitive.

Inculpații - doi bărbați de origine română în vârstă de 22 și 45 de ani - și-au lăsat pur și simplu victima într-o zonă împădurită, în noaptea de 17 martie 2022, cu o fractură de craniu și o hemoragie cerebrală. În prealabil, l-au dezbrăcat pe bărbatul grav rănit până la pantaloni, la o temperatură exterioară de patru grade. "Sângera, era neajutorat, era singur. Și era frig", a precizat procurorul. Lăsându-l pe bărbatul, care era tot din România, în voia sorții și plecând de la locul crimei, ei l-au condamnat practic la moarte.

 

Pedepse grele pentru doi români din Austria, acuzați de tentativă de omor împotriva unui alt conațional

 

Bărbatul grav rănit a fost găsit opt ore mai târziu de către un proprietar de câine care își scotea prietenul patruped la plimbarea de dimineață. Proprietarul câinelui a informat serviciile de salvare și poliția. În acel moment, bărbatul de 36 de ani era doar "receptiv condiționat", după cum a explicat patologul criminalist Christian Reiter. Dacă ar fi zăcut mai mult timp în pădure fără ajutor, "acest lucru ar fi putut duce, fără îndoială, la moartea bărbatului", a relatat expertul, citat de Salzburger Nachtrichten.

Pe lângă cele mai grave leziuni la cap, Reiter a mai raportat o fractură cominutivă a maxilarului și o deplasare a orbitei - probabil cauzată de o lovitură de picior. Capul bărbatului fusese lovit probabil de trei ori.

Practic, acuzatul și-a recunoscut fapta. "Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Vreau să-mi cer scuze de o sută de ori", a declarat cel mai în vârstă dintre cei doi. Era vinovat, a spus el. "Recunosc că eu am stabilit actele. Dar el continua să se holbeze la soția mea", a spus acuzatul mai tânăr. El a spus că bărbatul de 36 de ani "continua să cauzeze probleme. Se tot dădea la soția mea".

 

„Se tot dădea la soția mea“

 

Cei trei bărbați lucraseră pentru aceeași companie ca montatori de podele. La început, bărbatul de 36 de ani a locuit cu familia tânărului de 22 de ani, dar apoi a fost nevoit să se mute. "Am presupus că ar putea face sex", a declarat tânărul de 22 de ani în fața instanței, spunând că s-a temut de un posibil comportament infidel din partea soției sale. Tânărul de 36 de ani a plecat apoi să locuiască cu cel de-al doilea acuzat, dar și soției acestuia i-ar fi făcut, de asemenea, avansuri.

Pe 16 martie, cei trei bărbați s-au întâlnit la o benzinărie după serviciu, unde au consumat alcool împreună. Au avut loc primele bătăi, care au fost dovedite de imaginile surprinse de o cameră de supraveghere. Pe de o parte, bărbatul de 36 de ani i-ar fi insultat pe cei doi inculpați, iar pe de altă parte, comportamentul său față de soțiile colegilor săi a jucat un rol important în ceartă.

După primele lovituri, bărbatul de 36 de ani a fost târât în mașina de serviciu parcată în fața benzinăriei de către colegii săi de serviciu. Aceștia au mers într-o parcare izolată de la periferia orașului și, potrivit actului de acuzare, l-au târât pe bărbat 250 de metri într-o pădure, unde acesta, care era puternic intoxicat și, prin urmare, avea o capacitate limitată de a se împotrivi, a fost maltratat. "A fost lovit până când a tăcut", a spus procurorul.

 

Acuzații au recunoscut că i-au luat hainele ca să nu se mai întoarcă acasă

 

Acuzatul mai tânăr a declarat în fața instanței că au vrut "să-i dea o lecție" și să-l sperie. Hainele îi fuseseră luate "ca să nu se mai întoarcă acasă". Cu toate acestea, bărbatul de 36 de ani era "în viață când am plecat".

Partea vătămată, în vârstă de 36 de ani, a declarat că nu-și amintește nimic despre acea noapte. S-a trezit la spital: "Nu mai vedeam cu un ochi, aveam dinții rupți". Acesta se afla în spital de șapte săptămâni. El se apără și susține că nu este "adevărat" că ar fi abordat soțiile foștilor săi colegi de serviciu.

Avocatul apărării tânărului de 22 de ani, Manfred Arbacher-Stöger, a pledat pentru tentativă de omor prin imprudență. Clientul său a fost extrem de supărat pentru că bărbatul de 36 de ani "se dădea constant la soția sa". Acționase în urma unei emoții violente, în general ușor de înțeles.

Cu toate acestea, juriul a fost în unanimitate de acord cu acuzarea și i-a găsit pe ambii inculpați vinovați de tentativă de omor. Tânărul în vârstă de 22 de ani a trebuit să răspundă, în plus, pentru tentativă de vătămare corporală gravă intenționată - el îl lovise deja cu pumnul în față pe bărbatul de 36 de ani la începutul lunii martie. Din acest motiv, a primit o pedeapsă mai mare decât cel de-al doilea inculpat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel