Pedeapsă redusă pentru un român care i-a secționat gâtul unui bărbat care se afla în casa fostei sale soții

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Pedeapsă redusă pentru un român care i-a secționat gâtul unui bărbat care se afla în casa fostei sale soții
Pedeapsă redusă pentru un român care i-a secționat gâtul unui bărbat care se afla în casa fostei sale soții

Un bărbat de 29 de ani, din Măneuți, județul Suceava, și-a aflat joi pedeapsa finală, după scenele de coșmar din luna martie a anului trecut. Atunci, bărbatul a intrat în casa în care se aflau soția sa și un bărbat de 51 de ani și a încercat să îi ucidă pe cei doi, scrie monitorulsv.ro.

Curtea de Apel Suceava l-a trimis după gratii pe bărbat pentru 10 ani, o lună și 10 zile, față de 14 ani, 3 luni și 10 zile - pedeapsă aplicată de Tribunalul Suceava, potrivit monitorulsv.ro.

Scenele dramatice care l-au avut în centru pe acesta au avut loc în luna martie a anului trecut. Atunci, acesta a pătruns într-o casă din Costișa, în care se aflau soția sa și un alt bărbat de 51 de ani. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi avut intenția de a-i ucide pe cei doi.

După ce a pătruns în casă, acesta și-a scos cuțitul și și-a atacat soția, în zona gâtului. Cu toate acestea, el nu a reușit să-i provoace leziuni grave femeii. El s-a năpustit apoi spre bărbatul de 51 de ani, căruia i-a aplicat mai multe lovituri puternice de cuțit în gât. Bărbatul de 51 de ani a murit la puțin timp după atac. Potrivit medicilor, gâtul acestuia a fost secționat, fiindu-i aplicate șase lovituri de cuțit.

Cei doi tineri erau căsătoriți, însă de ceva vreme nu mai locuiau împreună. Criminalul ar fi amenințat-o pe fosta sa iubită în mai multe rânduri că o va ucide. Din nefericire oribila crimă a avut loc în fața a trei copii, cu vârste între 2 și 9 ani, potrivit monitorulsv.ro.

 

Femeia a fugit la un vecin, implorând ajutor

 

Criminalul a fost căutat de echipajele de polițiști o noapte întreagă. Acesta ar fi fugit imediat din casa în care a comis crima. Bărbatul fusese condamnat și în trecut, și ieșise din penitenciar în anul 2019, după ce a fost condamnat pentru infracțiuni rutiere, dar și pentru agresarea a doi polițiști. Astfel, acesta este descris ca fiind o persoană violentă.

„În momentul în care lucrătorii de poliţie i-au solicitat acestuia să urce în autospeciala de poliţie pentru a fi condus la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării de probe biologice de sânge, suspectul Sofronie Dănuţ Gheorghiţă a refuzat şi l-a lovit cu pumnul în faţă în zona maxilarului, partea stângă, pe agentul de poliţie. Ulterior, l-a ameninţat cu moartea atât pe agentul de poliţie, cât şi pe colegul acestuia”, precizează un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Astfel, ca urmare a infracțiunilor comise, bărbatul a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare, cu executare, scrie monitorulsv.ro.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel