Pedalând spre visul american: Trei migranți interceptați în apele Floridei la bordul unei plute confecționate dintr-o mașină de jucărie cu pedale

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Pedalând spre visul american: Trei migranți interceptați în apele Floridei la bordul unei plute confecționate dintr-o mașină de jucărie cu pedale / Foto: Unsplash
Pedalând spre visul american: Trei migranți interceptați în apele Floridei la bordul unei plute confecționate dintr-o mașină de jucărie cu pedale / Foto: Unsplash

Rețelele de contrabandă sunt cunoscute de mult timp pentru crearea de nave improvizate cu aspect ciudat pentru a transporta migranții din Cuba în Florida. Cu siguranță nici de data aceasta nu au dezamăgit, deși a fost o încercare nereușită de a aduce trei cubanezi în Statele Unite.

Bărbaților li s-au spulberat visele americane atunci când o unitate aeriană a Serviciului vamal și de protecție a frontierelor din SUA, care patrula în apele dintre Florida și insula comunistă din Caraibe, i-a reperat la bordul unei plute sub form[ de decapotabilă galbenă pentru copii la aproximativ 100 de km de sud de Key West, sâmbăta trecută.

CBP a contactat imediat Paza de Coastă a SUA Sector Key West în jurul orei 14:30 pentru a-i alerta cu privire la nava rustică. POZE AICI.

 

Cei trei indivizi au fost scoși și aduși pe o navă a Pazei de Coastă

 

Interzicerea lor s-a numărat printre cele opt care au fost efectuate între sâmbătă și luni seara. Bărbații au fost în cele din urmă repatriați în Cuba împreună cu alți 74 de migranți miercuri, potrivit Pazei de Coastă americane.

"Echipajele Gărzii de Coastă mențin o prezență activă cu mijloace aeriene și maritime în fiecare zi prin Strâmtoarea Florida pentru a ajuta la salvarea de vieți prin scoaterea oamenilor din medii nesigure", a declarat într-un comunicat locotenentul Travis Poulos, din Districtul șapte al Gărzii de Coastă. "Echipajele noastre ajută la prevenirea pierderii vieții oamenilor în aceste încercări periculoase".

Paza de Coastă a SUA a înregistrat o creștere puternică a interceptărilor de migranți cubanezi în apele maritime, conform Daily Mail.

Creșterea bruscă a numărului de cubanezi care fug din insula condusă de comuniști în ultimii doi ani a fost determinată în principal de lipsa bunurilor de bază, de restricțiile privind libertățile civile și de gestionarea defectuoasă a pandemiei COVID-19.

 

Au fost raportate 1.459 de interdicții în perioada anilor fiscali 2018-2021

 

În trecut, celor care fugeau de regimul socialist li s-a permis să rămână în Statele Unite în temeiul politicii "picior ud, picior uscat" a președintelui Bill Clinton din 1995, care a revizuit Legea de ajustare cubaneză din 1966. Legea le acorda eligibilitatea de a deveni rezidenți în termen de un an.

Cu toate acestea, președintele Barack Obama a eliminat politica de imigrare la 12 ianuarie 2017, semnând o decizie executivă care a pus capăt legii de lungă durată care acorda rezidență permanentă cubanezilor care ajungeau în țară.

Cubanezii prinși pe mare de autoritățile americane sunt returnați pe insula comunistă sau în țara de unde au plecat inițial, conform politicii Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel