Paul Pârvu a murit. Jurnalistul căruia Iliescu i-a spus celebra replică „mai, animalule” era internat de mai multe luni

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa constănțeană și națională este în doliu! Paul Pârvu, celebru jurnalist, s-a stins din viață pe 30 ianuarie 2022. 

El ar fi împlinit astăzi vârsta de 61 de ani, informează ziuaconstanta.ro. Acesta era internat de săptămâni bune după ce a fost confirmat cu COVID-19, starea lui fiind una gravă.

Singurul moment când preşedintele Ion Iliescu şi-a pierdut cumpătul s-a întâmplat la Constanţa şi a fost provocat de un ziarist. Paul Pârvu este cel căruia i s-a adresat la nervi cu celebrul apelativ „Măi animalule!“

Era 15 august 1992, la Constanţa. Cel mai iubit preşedinte al României postdecembriste, Ion Iliescu, ia parte la festivităţile dedicate Zilei Marinei. După manifestările din faţa Comandamentului Marinei, Iliescu şi suita de oficialităţi merg la Prefectură, pentru a ciocni un pahar de şampanie. Prefect era pe atunci avocatul Dragoş Chilea.

În faţa Prefecturii Constanţa, lumea se îmbulzeşte să-l vadă şi să-l atingă pe noul tătuc. Baia de mulţime este însă perturbată de un grup de protestatari care cer zgomotos demisia lui „Ilici“. Un ziarist de la Telegraf, investigatorul Paul Pârvu, îl abordează cu aplomb pe omul providenţial al românilor. Paul era unul dintre contestatari şi avea de pus o grămadă de întrebări despre Revoluţie, despre Piaţa Universităţii, despre KGB, Moscova şi influenţa sovietică.

Pentru prima şi ultima dată în viaţa lui, Ion Iliescu îşi pierde cumpătul. Se înfurie pe ziaristul extrem de insistent şi aproape îl ia de gât, lăsându-i să scape apelativul celebru: „Măi animalule!“ Faza i-a luat prin surprindere pe absolut toţi cei prezenţi. Gestul fulgerător a fost imortalizat doar de Serviciile care asigurau escorta preşedintelui, relatează Adevărul. În presă au apărut imagini cu preşedintele Iliescu şi cu ziaristul Pârvu stând faţă în faţă la foarte mică distanţă, privindu-se duşmănos.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel