Patru secții de votare, amenajate pentru un singur român

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Autoritățile au amenajat patru secții de votare pentru un singur gălățean. Acesta deține două proprietăți în orașul Galați unde a luat în spațiu peste 8.000 de basarabeni cu dublă cetățenie, română și moldoveană. Conform legii, o secție de votare se organizează pentru cel mult 2.000 de persoane.

Mii de cetățeni din Republica Moldova și-au făcut buletinul la cele două adrese ale gălățeanului deoarece au nevoie de un domiciliu în România pentru a obține documente de identitate românești și pentru a călători în Uniunea Europeană. Chiar dacă știu că basarabenii nu participă la alegeri, autoritățile sunt obligate să organizeze secții de votare. Astfel, doar pentru proprietarul celor două imobile, au fost amenajate patru secții de votare, la care au mai fost arondate și alte adrese.

La cele două adrese se află peste 8.000 de persoane care, teoretic, ar putea vota la alegerile locale de duminică. În ultimii ani, o singură persoană care apare cu domiciliul la una dintre adresele menționate a votat în Galați. În Galați mai există și alte adrese cu situații asemănătoare.

„Este un bărbat din Galați, care, la două adrese unde deține proprietăți, are luate în spațiu 8.531 persoane cu dublă cetăţenie, română și moldovenească. El este pe primul loc. Pe locul 2, este un gălățean care găzduiește cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetățenie. Pe locul 3 se situează un gălățean cu 1.816 persoane luate în spațiu. În total, în Galați sunt înregistrați peste 17.500 cetățeni moldoveni, care au și cetățenie română și, implicit, drept de vot la alegerile de duminică”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul SPCLEP Galați, Silviu Bacalum.

În orașul Galați sunt 176 de secții de votare, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel