Patru români au jefuit magazinele de modă din Zurich: trei ani hoții și-au umplut gențile doar cu haine de firmă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tânăr șocat de salariul pe care i l-a propus un magazin de haine din SUA: „Atât se plătea acum 50 de ani" / Sursa - Pexels
Tânăr șocat de salariul pe care i l-a propus un magazin de haine din SUA: „Atât se plătea acum 50 de ani" / Sursa - Pexels

Patru români au fost condamnați după ce au jefuit mai multe magazine din cantoanele Zurich și Basel. Timp de trei ani, banda de hoți au dat lovituri peste lovituri în centrele comerciale.

Românii au furat, în primul rând, haine scumpe din centrele comerciale. Valoarea bunurilor furate este de peste 60.000 de franci (315.888 RON). 

Schema era mereu aceeași. Gențile, căptușite cu folie de aluminiu, erau umplute cu mărfuri, în primul rând haine scumpe, și apoi scoase ilegal din magazinul de modă. Hoții urcau într-un autoturism care îi aștepta în parcare și se făceau nevăzuți. În total, timp de trei ani, hoții au fost furate haine și încălțăminte în valoare de peste 60.000 de franci.

Patru cetățeni români (trei femei, un bărbat) au procedat în acest fel timp de trei ani și acum au fost condamnați la diferite sentințe de magistrații Judecătoriei Bülach. După cum relatează „Zürcher Unterländer”, procesul s-a desfășurat într-o procedură prescurtată datorită mărturisirii tuturor inculpaților.

Apărarea românilor a convenit în prealabil asupra pedepsei cu Parchetul. Făptașii se află în închisoare de trei luni și jumătate.

 

Toți patru au fost expulzați din țară pentru o perioadă cuprinsă între șase și zece ani

 

Un român de 33 de ani trebuie să meargă la închisoare pentru 20 de luni. Al doilea român de 35 de ani va sta în închisoare 16 luni, iar românca de 22 de ani a primit o pedeapsă condiționată de 13 luni și o amendă de 900 de franci.

Ultimul inculpat, un  român de 23 de ani, trebuie să meargă la închisoare pentru opt luni.

Toți patru au primit și decizie de expulzare din țară pentru o perioadă cuprinsă între șase și zece ani. Ei trebuie să suporte, de asemenea, cheltuieli procesuale şi judiciare de aproximativ 5.000 de franci şi să facă faţă cererilor de despăgubire din partea părţilor vătămate. Banda a fost activă în principal în cantoanele Zurich și Basel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel