Patru români, arestaţi după ce ar fi tâlhărit un bătrân în propria-i casă, sub ameninţarea cuţitului

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Patru tineri din județul Vâlcea, bănuiţi că la începutul acestei săptămâni ar fi intrat în casă peste un bătrân de 80 de ani căruia i-au sustras suma de 9.000 de lei, au fost prinși de polițiști.

Cei patru tineri din oraşul Bălceşti, județul Vâlcea, sunt bănuiţi că la începutul acestei săptămâni ar fi intrat în casă peste un bătrân de 80 de ani căruia i-au sustras suma de 9.000 de lei. Aceștia au fost acum identificați și au fost arestaţi preventiv, au informat, vineri, 12 noiembrie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, scrie Agerpres. De asemenea, potrivit sursei citate, cei patru au vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani şi sunt cercetaţi pentru tâlhărie calificată, faptă săvârşită în noaptea de 8 spre 9 noiembrie.

 

Cei patru ar fi intrat prin efracţie în locuinţa bărbatului şi l-ar fi ameninţat pe acesta cu un cuţit



"În fapt, cei patru ar fi intrat prin efracţie în locuinţa unui bărbat din Bălceşti şi l-ar fi ameninţat pe acesta cu un cuţit, sustrăgându-i 9.000 de lei. Poliţiştii au demarat investigaţiile, bărbaţii fiind identificaţi şi depistaţi, dispunându-se apoi reţinerea pentru 24 de ore", au precizat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

În aceste condiții, astăzi, 12 noiembrie, cei patru tineri au fost prezentaţi Judecătoriei Bălceşti cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cerere admisă de instanţă în urma probatoriului de administrat de procurorii Parchetului Bălceşti, care coordonează cercetările în acest caz, scrie Agerpres.

 

Patru români, suspectaţi că ar fi dat o spargere cu un prejudiciu de 120.000 de lei. Au furat o adevărată comoară

 

Un caz asemănător produs în același județ, însă cu un prejudiciu mai mare, care a implicat tot patru tineri a avut loc cu o zi în urmă. Mai exact, alți patru tineri, suspectaţi că în urmă cu trei luni au pătruns într-o locuinţă din comuna Vlădeşti, județul Vâlcea, de unde ar fi sustras bani şi bijuterii de aur în valoare totală de circa 120.000 de lei au fost reţinuţi de poliţişti.

În urma acestei infracțiuni, cei patru tineri au fost reţinuţi de poliţişti în urma a şapte percheziţii domiciliare desfășurate în județele Vâlcea şi Cluj, au informat, joi, 11 noiembrie, reprezentanţii IPJ, potrivit Agerpres. "La data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii au descins în comuna Nicolae Bălcescu, municipiul Râmnicu Vâlcea şi municipiul Cluj-Napoca la locuinţele unor tineri din judeţul Vâlcea suspectaţi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat în noaptea de 7/8 august 2021, fiind ulterior puse în aplicare patru mandate de aducere.

În fapt, aceştia ar fi pătruns fără drept într-o locuinţă din comuna Vlădeşti şi ar fi sustras bani şi bijuterii de aur, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 120.000 de lei", se arată într-un comunicat trimis de Poliţia Vâlcea.

Cei patru tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore. De asemenea, aceștia au fost prezentaţi joi, 11 noiembrie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Vâlcea. Ulterior, în baza dovezilor descoperite și prezentate de anchetatori, s-a decis cercetarea celor patru tineri în stare de arest preventiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel