Patru plante vindecătoare pe care trebuie neapărat să le ții în casă: te salvează când te simți rău

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Patru plante vindecătoare pe care trebuie neapărat să le ții în casă, te salvează când te simți rău. Sursa foto: freepik.com
Patru plante vindecătoare pe care trebuie neapărat să le ții în casă, te salvează când te simți rău. Sursa foto: freepik.com

Plantele de interior purifică aerul din casă și oferă o serie de beneficii pentru sănătate.

De asemenea, plantele te fac să te simți bine și să fii sănătos. Iată cele 4 plante vindecătoare pe care trebuie să le țin în casă.

1. Aloe vera reduce durerea și inflamațiile. Aloe vera conține o mulțime de compuși care reduc inflamațiile, umflăturile, durerea și mâncărimea. O frunză de aloe vera, tăiată pe orizontală și pusă peste o rană, o va vindeca mai redepe. Gelul de aloe pus peste rană poate poate crea un bandaj natural.

Spune adio umidității și mirosurilor neplăcute cu acest dezumidificator parfumat, făcut acasă

2. Levănțica alungă stresul. De sute de ani levănțica este folosită ca sedativ pentru eliberarea de stres și tensiune. Adaugă levănțică în cadă și te vei bucura de beneficiile aromaterapiei, care te va calma. Poți face un ceai relaxant de levănțică. Aroma plantei încetinește ritmul cardiac, scade tensiunea arteriala și te relaxează.

Cele mai puternice trei trucuri din 2022 pentru a curăța casa

3. Menta liniștește stomacul Ceaiul de mentă reduce greața și răul de dimineață. Pune o lingura de frunze uscate de mentă într-o ceașcă de apă fierbinte. După 30 de minute, strecoară și bea ceaiul. De asemenea, poți mânca o frunza proaspătă de mentă în timp ce bei ceaiul din plantă.

4. Pătrunjel alina alergiile. Pătrunjelul inhiba secreția de histamine, un compus care cauzează alergii, urticării și febra de fân. Adaugă două linguri de frunze uscate de pătrunjel într-o ceașcă de apă fierbinte, așteaptă 10 minute, strecoară lichidul și consumă-l.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel