Spune adio umidității și mirosurilor neplăcute cu acest dezumidificator parfumat, făcut acasă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spune adio umidității și mirosurilor neplăcute cu acest dezumidificator parfumat, făcut acasă. Sursa foto: freepik.com
Spune adio umidității și mirosurilor neplăcute cu acest dezumidificator parfumat, făcut acasă. Sursa foto: freepik.com

Umiditatea este o problemă comună, cu care se confruntă multe gospodine. Un nivel ridicat de umiditate duce la formarea mucegaiului, care provoacă mirosuri neplăcute. 

Umiditatea ridicată în casă poate duce și la probleme respiratorii. Pentru a depăși această problemă, află cum să faci cu ușurință un dezumidificator parfumat.

Pentru a depăși umiditatea din casă, îți poți face propriul dezumidificator care va reduce nivelul de umiditate și, de asemenea, va parfuma casa. Pentru aceasta, poți folosi ingrediente ieftine și ușor disponibile.

Cum se face un absorbant de umiditate parfumat?

Un nivel ridicat de umiditate este dăunător pentru sănătatea, dar și pentru casă. Într-adevăr, umiditatea provoacă apariția mucegaiului care pătează pereții și tavanele și emană un miros urât de mucegai. 

Amestecul care ține răcelile și virozele departe: ghimbir, lămâie și usturoi. Leacul minune dăruit de natură

Pentru a evita aceste neplăceri, poți realiza un dezumidificator, care va reduce nivelul de umiditate din locuință, va elimina mirosurile neplăcute și îți va parfuma casa.

Pentru aceasta vei avea nevoie de:

500 de grame de sare grunjoasă,

ulei esențial la alegere,

3 pliculețe de ceai,

2 borcane mari de sticlă,

1 pungă de plastic.

Mai întâi, întinde punga de plastic și decupează două pătrate cu care vei acoperi borcanele. Umple fiecare borcan cu 250 grame de de sare grunjoasă și conținutul unei pliculeț și ceai.

Agită borcanul, apoi adaugă câteva picături dintr-un ulei esențial la alegere, cum ar fi uleiul esențial de eucalipt, lămâie sau lavandă. Acoperă fiecare borcan cu bucățile de plastic pe care le-ai decupat și sigilează-le cu capacele lor.

Șase moduri de a curăța oalele și tigăile arse: De la sifonul cu bicarbonat de sodiu la trucuri nemaiștiute

Poți folosi resturi de material textil în loc de plastic. Agită ambele borcane și pune-le la frigider timp de 3 zile. Apoi, pune borcanele doar în încăperile umede ale casei, precum baia sau bucătăria.

Deschide borcanele și așează-le într-un loc strategic unde este multă umiditate. Nu uita să schimbați conținutul borcanelor la fiecare două săptămâni,astfel încât absorbantul de umiditate să fie eficient.

 

Sare grunjoasă într-un bol 

 

Sarea este eficientă împotriva umidității datorită acțiunii sale higroscopice, având capacitatea de a absorbi atât apa lichidă, cât și vaporii de apă din aer.  De asemenea, poți  umple un vas doar cu sare grunjoasă și să-l lași într-o  cameră umedă sau într-un dulap  pentru a reduce nivelul de umiditate.  Reînnoiește sarea când devine neagră sau umedă.

Cele mai puternice trei trucuri din 2022 pentru a curăța casa

 

Pe lângă sare, poți folosi și cărbune. Pentru asta, pune 3 sau 4 bucăți de cărbune de lemn într-un recipient cu un orificiu în capac și plasează-l în camera umedă. Schimbă cărbunele la fiecare două săptămâni pentru mai multă eficiență.

Pentru a reduce umiditatea, este indicat  să aerisești zilnic locuința. De asemenea, usucă hainele afară și verifică sistemul de ventilație. De asemenea, poți cultiva plante de interior, care au capacitatea de a absorbi umiditatea din cameră, cum ar fi orhideea, aloe vera sau sansevieria.

Datorită acestui dezumidificator parfumat vei reduce nivelul de umiditate al încăperilor umede și le vei parfuma. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel