Șase moduri de a curăța oalele și tigăile arse: De la sifonul cu bicarbonat de sodiu la trucuri nemaiștiute

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Șase moduri de a curăța oalele și tigăile arse: De la sifonul cu bicarbonat de sodiu la trucuri nemaiștiute / Foto: Pixabay
Șase moduri de a curăța oalele și tigăile arse: De la sifonul cu bicarbonat de sodiu la trucuri nemaiștiute / Foto: Pixabay

Curățarea bucătăriei poate fi destul de anevoioasă, mai ales când vă dați seama că oalele și cratițele sunt acoperit de mizerie arsă. Iată câteva trucuri inteligente pe care le-am pregătit.

Fie că este vorba de interiorul sau exteriorul vaselor de gătit care este negru și lipicios, adesea încercările noastre de a curăța mâncarea arsă și urmele de arsură au ca rezultat deteriorarea și mai mult a vaselor și tigăilor.

De la apă clocotită până la tablete pentru mașina de spălat vase există o mulțime de metode de succes pentru a readuce oalele și tigăile arse la gloria lor de odinioară.

Iată șase opțiuni diferite din care puteți alege:

 

Folie de aluminiu

 

Odată ce mâncarea este arsă și coaptă pe fundul unei tigăi, nu mai are rost să folosești un burete obișnuit pentru a încerca să o cureți.

Așadar, TikToker Kristopher Juniel recomandă să încerci o folie de aluminiu mototolită ca o minge, pe post de burete.

Trucul lui Kristopher este foarte util dacă nu aveți la îndemână un scrub din lână de oțel, dar aveți o rolă de folie de aluminiu în sertarele din bucătărie.

"Această chestie va fi suficient de abrazivă pentru acele mizerii lipite", a spus el într-un videoclip pe canalul său @problemsolved.

În clip, care a fost vizualizat de aproape un milion de ori, Kristopher freacă tigaia doar cu folia și se poate vedea cum murdăria se îndepărtează "ca untul". Apoi o duce la chiuvetă, unde continuă să o frece sub jet de apă.

Kristopher recomandă acest truc pentru tigăile din fontă și a spus că este deosebit de bun pentru tigăile de grătar, deoarece folia se va mula pe forma grătarelor pe măsură ce frecați.

Dar acest truc nu ar trebui folosit pe tigăile antiaderente sau emailate, deoarece le va zgâria și va deteriora stratul de acoperire.

 

Șervețele pentru mașina de spălat

 

Un alt produs folosit cu un scop diferit, se crede că șervețele pentru mașina de spălat au același efect asupra alimentelor arse ca și asupra țesăturilor: le înmoaie, făcând tigaia mai ușor de curățat.

Din moment ce șervețele pentru mașina de spălat nu sunt de fapt atât de bune pentru hainele tale, ai putea la fel de bine să găsești o altă modalitate de a folosi stocul pe care îl ai acasă cu acest hack.

Armen Adamjan, care poartă numele de creative_explained pe TikTok, a împărtășit metoda sa pe platforma de partajare video. De atunci, acesta a fost vizualizat de aproape 300.000 de ori.

Cea mai bună parte despre acest hack este că nu implică nicio frecare. Tot ce trebuie să faci este să adaugi puțină apă în tigaie și un strop de săpun de vase înainte de a așeza câteva șervețele pentru mașina de spălat deasupra.

"O oră mai târziu, verificați, bum, se dă jos imediat, o nebunie. Nu mai trebuie să freci", a spus Adamjan.

 

Bicarbonat de sodiu 

 

Cum ar putea orice listă de curățenie să fie completă fără bicarbonat de sodiu? Este într-adevăr un produs minune cu atât de multe utilizări în casă, inclusiv pentru a ajuta la curățarea oalelor și tigăilor arse.

Există câteva moduri în care puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a îndepărta reziduurile arse de pe vasele de gătit, inclusiv pe aragaz.

TikToker Colleen, care postează videoclipuri de gătit și care se numește @colleenscooking, folosește această metodă:

"Puneți apă cât să acopere fundul oalei sau al cratiței și apoi presărați bicarbonat de sodiu deasupra, acoperind-o destul de mult și complet doar pentru ca tot fundul cratiței să fie acoperit", a explicat ea în tutorialul său video.

"Puneți-o pe aragaz și aduceți-o la fierbere. Supravegheați oala, fierbeți-o timp de 30 până la 60 de secunde, doar până când cea mai mare parte a apei se evaporă și apoi, cu grijă (pentru că oala va fi fierbinte), frecați-o pentru a o curăța - se va îndepărta imediat. Dacă vă rămân bucăți, faceți-o a doua oară."

Dacă preferați să nu aprindeți aragazul pentru a vă curăța tigaia, mai există o opțiune. Caroline de pe pagina TikTok @neat.caroline folosește o combinație de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie pentru a-și curăța tigaia.

 

Tablete pentru mașina de spălat vase

 

Se pare că tabletele pentru mașina de spălat vase pot curăța și alte lucruri decât cele pe care le puneți în mașina de spălat vase. Mulți oameni au împărtășit pe rețelele de socializare succesul lor în utilizarea produsului pentru a curăța oalele și tigăile, și există câteva moduri în care au procedat în acest sens.

În primul rând, ați putea încerca înmuierea peste noapte, pe care o mamă a încercat-o și despre care a povestit grupului de Facebook Mums Who Clean.

"A picurat o pastilă de spălat vase peste noapte cu aproximativ 2 cm de apă. În această dimineață am golit și am șters literalmente fără absolut nicio forță și a fost ca nouă", a spus ea.

Dacă nu doriți să așteptați atât de mult timp, puteți încerca să folosiți metoda tabletei de spălat vase și apă clocotită și se pare că nici nu va fi nevoie să frecați.

Sau puteți umezi tableta de spălat vase și freca tigaia, lăsați-o să stea cu reziduurile de tabletă de spălat vase timp de 10 minute și apoi spălați-o în mod normal.

 

Fierbeți apa

 

S-ar putea să nici nu trebuie să vă deranjați cu produse de curățare pentru a curăța mâncarea arsă de pe fundul unei tigăi, deoarece apa clocotită va face de fapt treaba destul de bine.

Utilizatoarea TikTok Stephanie Booth folosește ea însăși această metodă. Ea începe prin a șterge excesul de grăsime cu un prosop de hârtie, apoi adaugă puțină apă în tigaie și o pune pe aragaz pentru a o aduce la fierbere.

Odată ce apa clocotește, Steph răzuiește mâncarea arsă de pe fundul cratiței cu o spatulă de plastic. Apoi ia oala de pe aragaz, răstoarnă apa murdară și clătește oala. De asemenea, în acest moment o puteți spăla în mod normal cu detergent de vase.

 

Săpun de vase și prosoape de hârtie

 

Dacă vrei să folosești doar apă caldă și nu aragazul, ai putea încerca hack-ul lui Carolina McCauley. Într-un videoclip TikTok, ea adaugă apă fierbinte în oala arsă, un strop de detergent de vase și două foi de prosop de hârtie deasupra.

După ce o lași să stea timp de o oră, trebuie doar să răstorni apa murdară și să folosești prosoapele de hârtie care s-au înmuiat în ea pentru a șterge orice bucățică de arsură rămasă în cratiță. Apoi spălați-o ca de obicei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel