Patru metode naturale pentru a curăța urmele de arsură de pe fierul de călcat. Simplu, rapid și fără zgârieturi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Patru metode naturale pentru a curăța urmele de arsură de pe fierul de călcat.  Simplu, rapid și fără zgârieturi.
Patru metode naturale pentru a curăța urmele de arsură de pe fierul de călcat.  Simplu, rapid și fără zgârieturi.

Călcatul este una dintre cele mai neplăcute dintre toate treburi casnice, dar pur și simplu nu o putem evita. La unele articole, cum ar fi cearșafurile, procedura pot dura mai mult timp, dar există câteva trucuri pe care le putem folosi pentru a călca cât mai puțin. 

Pentru ca fierul de călcat să funcționeze bine nu putem neglija curățarea lui. Tocmai din acest motiv vrem să vă dezvăluim 4 metode naturale de curățare a fierului de călcat.

Placa arsă a fierului de călcat, pe lângă faptul că arată urât, ne-ar putea păta și hainele. Din fericire, există mai multe soluții la această problemă.

De altfel, dacă nu acordăm atenție acestor aspecte, pe placa fierului de călcat se poate acumula calcar, praf, care ne pot murdări hainele. Din fericire, îndepărtarea calcarului de pe fierul de călcat este posibilă și o putem face în câțiva pași simpli.

Patru metode naturale pentru a curăța urmele de arsură de pe fierul de călcat. Simplu, rapid și fără zgârieturi

 

Cea mai simplă și ieftină metodă presupune utilizarea a 2 produse naturale pe care le avem cu toții acasă: sare și oțet. Le putem folosi în diferite moduri pentru a face elimina arsurile de pe placa fierului călcat.

Prima metodă este că creăm o pastă din sare fină și oțet alb. Aplicăm această pastă cu un burete moale pe placa fierului de călcat și cu mișcări circulare o curățăm bine.

 

Oțetul și bicarbonatul, folosite pentru a igieniza și elimina mirosurile din frigider, pot fi înlocuite. Un remediu natural parfumat te va cuceri

 

Alternativ, luați o foaie de pergament și întindeți-o pe o suprafață. Se presara cu sare grunjoasă și se trece peste ea cu fierul de călcat încins. Sarea va degresa suprafața plăcii fierului de călcat de orice reziduu.

Bicarbonatul de sodiu este un produs ecologic, pe care îl folosim în general pentru albirea rufelor. Acesta poate fi foarte util și pentru curățarea tălpii fierului de călcat.

Tot ce trebuie să facem este să umplem rezervorul fierului cu apă și să-l lăsăm să se încălzească. Între timp, luați o cârpă umezită  și întindeți-o pe o suprafață. Când fierul de călcat este fierbinte, stropiți cârpa cu apa din fierul de călcat, pentru a curăța orificiile înfundate.

 

Ai uitat un șervețel de hârtie în mașina de spălat? Iată un truc genial care te ajută să îndepărtezi resturile de pe haine

 

Apoi, pe cârpa umedă presărați o mână de bicarbonat de sodiu și trecețî cu fierul de călcat deasupra. Va fi din nou strălucitor în cel mai scurt timp.

 

Patru metode naturale pentru a curăța urmele de arsură de pe fierul de călcat. Simplu, rapid și fără zgârieturi

 

Remediul cu ceară pentru curățarea tălpii fierului de călcat este o metodă transmisă de bunici și foarte simplu de folosit.

Să ia o lumânare, se aprinde și lăsați ceara să se scurgă direct pe placa fierbinte a fierului de călcat. Apoi, îndepărtați ceara, folosind o cârpă sau o foaie de ziar. Orice zgârieturi și arsuri vor dispărea rapid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel