Patru copii din Ţăndărei, în stare gravă după ce mama i-a spălat cu Tomoxan, o soluţie de uz veterinar: Cel mai mic are doar un an

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Patru copii în vârstă de 1 an, 4 ani, 7 ani și 17 ani au fost aduși în stare gravă la spitalul orășenesc Țăndărei. Motivul tragic al acestei situații este faptul că mama lor i-a spălat cu un insecticid numit Tomoxan, utilizat în mod obișnuit pentru tratarea râiei la oi. În urmă cu mai bine de doi ani, trei fetițe din Brașov au murit după ce s-au intoxicat cu aceeași substanță.

Patru copii din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, sunt transportaţi la Bucureşti în urma intoxicării cu Tomoxan, o soluţie specială împotriva râiei, care se foloseşte la oi.

Cel mai mic dintre copii are un an, iar cel mai mare 17. Ei au fost spălaţi de mama lor cu respectiva soluţie, iar starea lor este gravă - transmite corespondenta RRA Clementina Tudor,  potrivit Rador.

 Starea celui mai mic dintre ei este gravă, iar medicii de pe ambulanță au decis să oprească la Spitalul din Urziceni pentru a efectua o evaluare pediatrică. În urma acestei evaluări, pediatrul a solicitat intervenția elicopterului SMURD.

Copilul în vârstă de 4 ani a fost adus între timp la Spitalul Grigore Alexandrescu, în timp ce cel în vârstă de 1 an a fost preluat de elicopterul SMURD. Cei doi copii rămași sunt acum în drum spre Spitalul Grigore Alexandrescu, unde vor primi îngrijiri medicale de specialitate.

Tragediile produse de Tomoxan: trei fetițe au murit, în urmă cu doi ani

 

Amintim că în luna mai 2021, trei fetițe de 7, 8 și 9 ani au ajuns în stare gravă la spital, după ce mama a încercat să le scape de păduchi spălându-le cu Tomoxan, o substanţă toxică folosită împotriva râiei.

Tatăl celor trei copile lucra cu ziua la oi, astfel că atunci când familia s-a umplut de păduchi, a făcut rost de Tomoxan, o soluţie extrem de toxică folosită la spălatul oilor. La scurt timp după ce mama s-a apucat să-i spele pe copii cu această substanţă, cele trei fetiţe au început să se simtă rău, iar părinţii au chemat ambulanţa.

Copilele au fost scoase pe braţe din casă, însă pentru două dintre ele a fost prea târziu. Echipele de prim-ajutor au încercat timp de o oră să le resusciteze, însă au fost nevoiţi să declare decesul chiar în faţa casei lor din comuna Ungra, judeţul Braşov.

A treia fetiţă, aflată în stare gravă, a fost dusă la Spitalul Judeţean Mureş cu un elicopter SMURD. Din păcate, la o zi după moartea surioarelor ei, s-a stins şi copila de 8 ani.

Anul trecut, în luna aprilie, un alt copil de 4 ani a decedat, după ce a căzut, într-un bazin cu tomoxan din localitatea brașoveană  Ticuşu Nouel, nerăspunzând manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical sosit la faţa locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel