Patriarhul României, mesaj de condoleanțe după decesul Papei emerit Benedict al XVI-lea: Împărtășim durerea provocată de această pierdere

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Patriarhul României, mesaj de condoleanțe după decesul Papei emerit Benedict al XVI-lea
Patriarhul României, mesaj de condoleanțe după decesul Papei emerit Benedict al XVI-lea

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe după decesul Papei emerit Benedict al XVI-lea.

"Sanctităţii Sale Papa FRANCISC, Cetatea Vaticanului! Sanctitatea Voastră, Cu profundă durere, am aflat despre plecarea din această lume, după o îndelungată suferință pe care a îndurat-o cu mult curaj, a celui ce a fost al 265-lea episcop al Romei, Papa emerit Benedict al XVI-lea, o venerabilă și bine-cunoscută personalitate contemporană.

Împărtășim durerea Sanctității Voastre provocată de această pierdere și adresăm condoleanțe întregii Biserici Romano-Catolice.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Cel Care este învierea și viața (cf. Ioan 11, 25), să odihnească sufletul Papei Benedict al XVI-lea în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi", a transmis Patriarhul României.

 

Papa Benedict al XVI-lea avea 95 de ani

 

Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani. "Cu durere vă anunţ că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a murit astăzi la ora 9:34, la Mânăstirea Mater Ecclesiae, din Vatican", a anunţat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Funeraliile celui de-al 265-lea papă sunt aşteptate să fie oficiate de succesorul său, Francisc, la Roma, un eveniment fără precedent în istoria de două mii de ani a Bisericii Catolice la care ar putea participa zeci de mii de persoane, inclusiv şefi de stat.

Agenţiile de presă Reuters şi AFP prezintă momentele care au marcat viaţa şi pontificatul lui Benedict, care a demisionat în 2013, fiind primul suveran pontif din ultimii 600 de ani care a făcut un astfel de pas, în loc să rămână pe viaţă în fruntea Bisericii. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel