Patriarhia Română a proclamat solemn 2022 drept „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Patriarhia Română a proclamat solemn 2022 drept  Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului
Patriarhia Română a proclamat solemn 2022 drept Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului

La finalul primei Sfintei Liturghii din acest an, Patriarhia Română a proclamat oficial 2022, drept „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”, informează Basilica.

Actul de proclamare a fost citit de către Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, iar documentul atestă adoptarea unui program-cadru pentru activitățile teologic-educaționale, culturale și mediatice din Patriarhia Română.

După citirea actului, Patriarhul Daniel a luat cuvântul și a detaliat motivele alegerii acestor tematici și importanța lor.

Rugăciunea este temelia vieții și creșterii spirituale a omului, este mântuitoare și sfințitoare deoarece ne umple de prezența iubirii lui Dumnezeu cel Atotmilostiv”, a subliniat Preafericirea Sa oferind mai multe îndemnuri scripturistice și amintind că rugăciunea „Tatăl nostru”, este izvorul de inspirație al tuturor celorlalte rugăciuni, menționează sursa citată.

 

Patriarhul Daniel, mesaj pentru toți românii de Anul Nou: „Pace și bucurie"

 

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj video cu ocazia Anului Nou, în care le urează românilor "La mulţi ani!".  Preafericitul le transmite tuturor urări de bine. 

„Cu prilejul Anului Nou 2022, vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie dimpreună cu salutarea tradițională: La mulți ani!”, a spus Patriarhul Daniel în mesajul video, adresat românilor.

Vineri, 31 Decembrie 2021, Ajunul Anului Nou, a fost oficiată Slujba Vecerniei.  Slujba trecerii dintre ani a fost oficită de către Preafericitul Părinte Daniel. 

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, Anul Nou, a fost  săvârșită Sfânta Liturghie arhierească, în interiorul Catedralei Patriarhale, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii, după slujba de Te Deum, a avut loc proclamarea anului 2022 în Patriarhia Română ca Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel