Pățania unei românce care a uitat să încuie ușa barului pe care-l are în Italia. A doua zi a găsit un bilet

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă care deține un bar în Italia a avut parte de o pățanie inedită, după ce a uitat să încuie ușa localului.

Anca Nicoleta Scolăreanu, proprietara Barului Belvedere din Sant'Angelo in Pontano, povestește că trăit un moment unic în cei zece ani de când trăiește în Italia. Românca a povestit cum trei tineri au intrat în localul ei când nu mai era nimeni acolo și au plătit berile pe care și le-au luat singuri.

Potrivit publicației Cronaca Maceratesi, citată de Libertatea, cu ajutorul camerelor de supraveghere, românca a putut să vadă tot ce s-a întâmplat, curioasă după ce sâmbătă de dimineață a găsit pe tejghea un bilet și o mână de monede. E aproape ora cinci, trei tineri vor o bere. Ușa este deschisă, intră în bar. Salută, dar nimeni nu răspunde. Proprietarul, înainte de a pleca, a uitat să încuie ușa.

Tinerii lasă un bilet pe tejghea: „Am luat două Peroni, uite banii”. Alături de câțiva euro, contravaloarea pentru cele două sticle scoase din frigider. Patrona localului, Anca Nicoleta Scolăreanu, care de un an și câteva luni conduce barul Belvedere din Piazza Angeletti, spune povestea: „Acest gest arată că sunt și băieți foarte buni. Puteau pleca fără să plătească și să facă și mai rău. A fost ca un cadou, și mai presus de toate, un semn de respect pentru munca mea.”

Românca spune că un act de corectitudine și bunătate ca acesta „trebuie povestit, mai ales pentru a reveni la încrederea în tineri, după violența de care am fost loviți în ultimele săptămâni”. Începe de la început și explică: „vineri seara am închis localul pe la patru și jumătate, dar am uitat să încui ușa. Sâmbătă dimineața la șase și jumătate, la deschidere, fata care mă ajută m-a sunat întrebând dacă eu am fost în bar seara. Nu ne-am putut da seama cine putea fi. Am urmărit înregistrărle de pe camera de supraveghere și am descoperit că pe la ora cinci, trei tipi care probabil au crezut că mai este cineva în bar, pentru că luminile frigiderului rămân aprinse și când e închis, au intrat, au luat două Peroni şi au lăsat banii pe tejghea.”

Anca Nicoleta Scolăreanu, 32 de ani, originară din România, se află de zece ani în Italia și de un an și două luni conduce Barul Belvedere, din micul sat SantAngelo din Pontano, mai scrie sursa citată. 

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel