Paștele catolic a fost sărbătorit acasă în țările europene. Sectorul turistic este grav afectat de pandemie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Paștele catolic a fost sărbătorit acasă în țările europene. Sectorul turistic este grav afectat de pandemie
Paștele catolic a fost sărbătorit acasă în țările europene. Sectorul turistic este grav afectat de pandemie

Multe ţări sunt în carantină, iar altele au restricţii dure, așa că Paștele catolic a fost sărbătorit acasă în țările europene.

 

Sectorul turistic este grav afectat de pandemie. Pe plajele din insulele Canare se află doar localnici, iar staţiunile germane de la Marea Nordului sunt pustii. Întâlnim și cazuri fericite, dar rare.

În Italia, spre exemplu, mii de turişti au avut ocazia să plece într-o croazieră de şapte zile pe Mediterană, deşi peninsula e în carantină.

Playa de Amadores, din sudul insulei Gran Canaria, în alţi ani, ar fi fost plină de turişti veniţi în vacanţa de Paşte. Acum, din cauza pandemiei, străinii s-au ţinut la distanţă, iar locul lor a fost luat de localnici, care au venit să se bucure de soare în weekendul care tocmai s-a încheiat.

 

„Vom avea probleme economice grave!”

 

„Hotelurile sunt toate închise. Vom avea probleme economice grave. Nu doar în Canare, ci în toată ţara”, a spus Abel San Blás, localnic, potrivit Știrile PRO TV.

Dintre toate regiunile Spaniei, insulele Canare au fost cele mai afectate de scăderea drastică a numărului de turişti.

„Nu avem altă industrie în afara turismului. Depindem cu toţii de turism, nu contează în ce domeniu lucrează fiecare, până la urmă depindem de turism. Bineînţeles, pentru noi e o situaţie gravă. Nu avem agricultură, nu avem nimic, nici măcar o mică fabrică sau ceva. Nu avem nimic, turismul e fundamental”, a declarat Abel San Blás.

Chiar dacă sunt oameni veniţi la plajă, magazinele şi restaurantele de pe litoral sunt în mare parte pustii.

„Nu sunt turişti deloc. Şi asta se întâmplă în weekendul de Paşte. Dacă nu era sărbătoare, nu ar fi venit nici localnicii, pentru că primesc ajutoare de la stat şi nu au bani ca să vină să cumpere sau să cheltuiască la plajă. Trebuie să plătească chiria, mâncarea, nu pot să plătească pentru lux”, a precizat Latika Advani, vânzătoare mini market.

 

În Italia, câteva mii de norocoşi au avut ocazia să se bucure de câteva zile de distracţie

 

Situaţia este deplorabilă şi în această staţiune germană de pe litoralul mării Nordului, care în alţi ani era supraaglomerată în weekendul de Paşte. Totul e însă pustiu. Restaurantele şi barurile sunt închise în toată ţara încă din noiembrie, la fel şi hotelurile. Regulile actuale le dau voie germanilor să facă excursii de o zi, dar mulţi nu s-au încumetat să plece la drum.

Pe de altă parte, însă, în Italia, câteva mii de norocoşi au avut ocazia să se bucure de câteva zile de distracţie, ca în vremurile dinaintea pandemiei, la bordul unei nave de croazieră. Cu 2.000 de pasageri la bord - o treime din capacitate -, nava a plecat din portul Civitavecchia într-o croazieră de Paşte, în Mediterană. Turiştii de la bord, veniţi din mai multe ţări europene, au trecut prin Napoli şi vor vizita capitala Maltei, Valletta, înainte să se întoarcă în Genova.

„Am primit această ofertă, am văzut că putem pleca într-o croazieră şi mi-am zis, de ce nu? După un an de restricţii, m-am gândit că pot să iau o pauză de o săptămână şi să mă relaxez”, susține Stefania Battistoni.

 

Mai puţin de 20 de nave de croazieră sunt funcţionale

 

Toate spaţiile publice de pe nava de croazieră sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi. Turiştilor li se ia temperatura atunci când merg la restaurant şi sunt obligaţi să poarte brăţări de monitorizare, în cazul în care intră în contact cu persoane depistate cu COVID. Toţi au fost testaţi înainte să urce pe navă.

În această perioadă, mai puţin de 20 de nave de croazieră din cele aproape 300 care navighează în întreaga lume, sunt funcţionale. Restul aşteaptă vremuri mai bune şi, până atunci, produc doar pierderi companiilor care le deţin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel