Pasagerii care sosesc pe Aeroportul Sibiu au la dispoziţie un chestionar online pentru declaraţia epidemiologică

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al Aeroportului Internaţional Sibiu au la dispoziţie, începând din weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice.

„#sibiuairport al doilea aeroport din România care a implementat aplicaţia dezvoltată pentru fluidizarea traficului aerian de călători. (...) Aeroportul Internaţional Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu, cu sprijinul tehnic din partea STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, vă informează că pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al aeroportului sibian au la dispoziţie, începând cu acest weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice. Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemia de COVID-19", a postat Aeroportul Internaţional Sibiu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, toţi pasagerii care tranzitează aeroportul sibian au alternativa completării de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet a datelor declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor şi stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impun.

 

Eficientizează timpii de aşteptareAceastă modalitate eficientizează timpii de aşteptare aferenţi procesării fluxului de pasageri la intrarea în ţară şi, totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face în orice moment, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Utilizarea formularului web mai are ca beneficii şi verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum şi protejarea cetăţenilor şi a personalului din aeroport, se menţionează în postare.

Paşii care trebuie urmaţi pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice de intrare în ţară sunt următorii: se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau se foloseşte reţeaua SBZ Free WiFi disponibilă în Terminalul Sosiri; se completează datele solicitate de aplicaţie şi se validează, apoi se trimite formularul; este important să se menţioneze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu; ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicaţie; se tipăreşte declaraţia sau se scanează codul QR la ghişeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri şi se ridică declaraţia de acolo; declaraţia se prezintă la ghişeele DSP.

Platforma https://chestionar.stsisp.ro a fost dezvoltată de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale împreună cu echipa de IT a organizaţiei nonguvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, se mai arată în postarea de pe pagina de Facebook a Aeroportului Internaţional Sibiu.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy