Pasagerii avioanelor ar putea fi testați de coronavirus pe aeroport. Cât costă și cât durează

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un test covid pe aeroport ar putea să-i scutească de izolare la domiciliu pe cei care vin din ţări cu număr mare de cazuri. Este solicitarea venită la Comisia Europeană din partea transportatorilor aerieni. Nu se ştie cine anume va plăti pentru acest test, însă e de aşteptat să aibă efect şi în buzunarul pasagerului. Măsura ar urma să pună pe picioare aviaţia, după luni întregi în care aeroporturile au stat aproape goale.

Oricine călătoreşte cu avionul va trece, înainte de check-in, pe la standul de testare pentru Sars-cov-2. Companiile aeriene cer de la Comisia Europeană să se impună această regulă, tocmai pentru a resuscita zborurile afectate de pandemie.

„Este o excelentă măsură de triaj prin care se pot reduce costurile ulterioare cu pacienţii. Un test este gata în 15 minute şi preţul este în jur de 10 euro pe bucată”, a declarat Cristian Gagheș, distribuitor echipamente medicale, potrivit Observator.

Indiferent dacă această măsură va fi implementată de Ministerul Sănătăţii, de aeroport, ori de fiecare companie aeriană în parte, cert este că preţul acestui test va fi suportat, direct sau indirect, tot de pasager.

 

Măsura ar urma să înlocuiască şi izolarea la domiciliu

 

Măsura ar urma să înlocuiască şi izolarea la domiciliu în cazul celor care vin din ţările cu un număr ridicat de infectări.

„Scot bani din buzunar, dar ştiu că atunci când ajung în ţară sunt liber, nu zice nimic nimeni”, spune un pasager.

„Decât să stau închisă în casă două săptămâni, prefer testul”, declară alt pasager.

 

Lista ţărilor galbene nu a mai fost actualizată de pe 29 august

 

În România, lista ţărilor galbene nu a mai fost actualizată de pe 29 august.

„Noi aşteptăm să vedem decizia generală la nivel european. O decizie pe abordarea comună a măsurilor, mai ales a măsurilor transfrontaliere: se impun teste sau se impune carantină”, a precizat Arafat.

Sunt mulţi cei care aveau călătorii programate, la care au renunţat din cauza posibilităţii izolării.

„Categoric că e foarte incomod ca după o vacanţă plăcută să vii să stai două săptămâni închisă în casă”, declară Elena Răducanu, turistă.

„Oamenii simt nevoia de vacanţe şi îşi doresc să meargă să se relaxeze. Sunt foarte mulţi turişti care ne dau telefoane zilnic când se va putea călători, când se va putea pleca”, precizează Mihaela Crăciun, director agenţie de turism.

28 de ţări din Europa impun diferite forme de restricţii cetăţenilor români. Una dintre ele este Anglia, acolo unde muncesc foarte mulţi români şi pentru care eliminarea măsurii de carantină ar fi utilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel