Părinții și copiii, tratați împotriva COVID împreuna în secțiile de pediatrie. Decizia Ministerului Sănătății

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Personalul medical din Franța nu poate refuza vaccinul anti-Covid
Personalul medical din Franța nu poate refuza vaccinul anti-Covid

Părinții infectați cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor, dacă formă lor de boală nu este gravă.

Decizia a fost luată luni de Ministerul Sănătății. Astfel, în spitalele care au secții de pediatrie se poate asigura asistență medicală pentru însoțitorii care sunt și ei suspecți sau confirmați cu COVID-19.

Până acum, dacă și părintele, și copilul erau infectați cu SARS-CoV-2, ei erau despărțiți: părintele trebuia tratat în secția de adulți, iar copilul la pediatrie. Pentru a ușura situația familiilor, acum și părintele poate rămâne internat la pediatrie, iar medicul pediatru îi poate prescrie tratamentul, însă folosind protocolul de adulți și cu condiția că părintele să nu aibă o stare de sănătate gravă, scrie digi24.ro.

„În situația în care evoluția copilului este favorabilă și este posibilă externarea acestuia,  dar însoțitorul copilului necesită în continuare asistență medicală spitalicească, medicul curant al însoțitorului, împreună cu șeful de secție, au obligația de a organiza transferul acestuia pe o secție de adulți, în cadrul aceleiași unități sanitare sau într-o altă unitate sanitară”, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății. 162 de copii erau internați cu coronavirus în spitalele din România, luni. Dintre aceștia 10 erau în Terapie Intensivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel