Părinții Marcelei Topor, pe prima pagină în El Mundo

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Jurnaliștii spanioli au fost în Vaslui, în casa socrilor lui Carles Puigdemont, cel care rupe Catalunya de Spania.

Andrei și Lenuța, părinții Marcelei Topor

 

Jurnaliștii de la El Mundo au fost în casa familiei Topor, chiar în ziua de Sfântul Dumitru, conduși de o jurnalistă locală. Spaniolii au încercat să afle cât mai multe despre prima doamnă a Catalunyei, despre trecutul ei și relația cu Carles, cât și opinia părinților despre criza prin care trece Spania, criză provocată chiar de ginerele lor.

 

Andrei Topor

 

Astfel, jurnaliștii au aflat despre Marcela că a urmat cursurile liceului Mihail Kogălniceanu din Vaslui și Facultatea de Litere de la Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași. Era  pasionată de teatru și a intrat în trupa Teatrului Ludic cu care a mers în multe turnee internaționale. Așa l-a cunoscut pe viitorul soț, când era cu trupa în Girona, iar Carles Puigdemont era, pe atunci, șeful Casei de Cultură din Girona.

 

Lenuța Topor

 

Dragostea lor a rezistat chiar și la distanță, spun Lenuța și Andrei, părinții Marcelei: ”vorbeau des la telefon, uneori chiar și cinci ore pe zi.” După terminarea Facultății, Carles a venit în România și a cerut-o pe Marcela de soție. La scurt timp au făcut nunta în Catalunya și apoi în România, într-un local din Iași.

 

Marcela Topor și Carles Puigdemont

 

Jurnaliștii i-au iscodit pe părinți și despre pasiunea ocultă a Marcelei despre care a scris în repetate rânduri presa din Spania și chiar a fost numită: ”vrăjitoarea lui Puigdemont”. Mama ei, Lenuța a recunoscut că Marcela merge des la vrăjitoare încă de când era adolescentă: ”A mers la vrăjitoare când a dat la Facultate, când l-a cunoscut pe Carles și le-a spus că e îndrăgostită și vrea să se mărite cu el... A fost și când l-au numit pe Carles președinte.”

 

Părinții Marcelei le-au spus jurnaliștilor spanioli că fata lor le-a interzis să stea de vorbă cu presa din România, pentru că le vor răstălmăci cuvintele. Andrei și Lenuța s-au arătat foarte îngrijorați de criza din Spania, mai ales după ce ginerele lor, a declarat independența Regiunii. Le-au spus jurnaliștilor că se tem chiar de un război civil!

 

Marcela Topor și Carles Puigdemont la Parlament, în ziua votului

 

Socrii lui Puigdemont sunt speriați de ceea ce se va întâmpla cu fata lor și spun că și înainte de această criză, Marcela s-ar fi plâns că ea și soțul ei sunt urmăriți în permanență de poliția secretă spaniolă și le sunt ascultate convorbirile. Vara trecută, când a fost în vizită la sora ei din Anglia, Marcela le-a spus părinților că erau mai bine de 10 agenți de la poliția statală pe urmele ei.

 

Carles Puigdemont a fost demis de premierul Rajoy în ziua în care Parlamentul Catalan a votat pentru Independența Regiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel