Părintele Dan, fost director Bancorex: Cum s-a îngropat Flota României- VIDEO

StiriDiaspora Team / 27 apr 2018, 23:16 Salveaza PDF Comentarii

Ilarion Dan este duhovnicul Mănăstirii de maici ”Izvorul Tămăduirii” din Crucea, județul Constanța. A intrat în monahism în 2008, la îndemnul părintelui Arsenie Papacioc, duhovnicul său. Înainte a fost directorul sucursalei Constanța a Bancorex, cea mai mare bancă din România în anii '90. 

În calitatea sa de la Bancorex, părintele Dan a aprobat finanțarea Flotei Maritime a României, a patra din Europa la acel moment. Vorbim cu Eugenia Vodă, la ”Profesioniștii”, el a spus cum s-a stabilit ca Flota Românească să nu fie salvată. 

”Au fost acolo niște lucruri... Sucursala Constanța a fost implicată în activitatea de creditare a Flotei Românești... Noi am acordat credite navelor românești. Din această postură, am înțeles că nu se dorea ca această flotă să rămână pe apă. Flota era foarte bine, era pe picioare. La un moment dat, implicarea mea în activitatea de creditare a Flotei nu a mai fost apreciată. Se putea salva această Flotă, ea naviga. A deranjat poziționarea sucursalei Constanța în finanțarea Flotei. Garanțiile creditelor erau navele însăși, o parte dintre credite au fost recuperate, numai că flotele au fost lichidate într-o dezordine desăvârșită. Navele au fost vândute una câte una. Cele trei companii maritime aveau împreună peste 230-240 de nave”, a spus părintele Dan.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy