Parfumuri în valoare de 16.000 de euro furate din Austria și trimise prin poștă în România: Doi români, „mirosiți“ și arestați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi români, de 37 și 38 de ani, au pornit la drum cu o mașină închiriată, dar polițiștii din Austria le-au zădărnicit planurile. Acum au fost arestați în baza unui mandat european de arestare. Scenele infracțiunilor se întindeau pe teritoriul mai multor state federale.

Cei doi cetățeni români, de 37 și 38 de ani, au închiriat o mașină în Viena special pentru excursiile de furt. În total, au comis furturi în 17 magazine din Stiria, Burgenland, Austria Superioară, Salzburg și Carintia și au furat peste 150 de parfumuri de mare valoare, în valoare totală de peste 16.000 de euro.

Parfumuri în valoare de 16.000 de euro furate din Austria și trimise prin poștă în România

 

Ancheta a început după ce o patrulă de poliție din districtul Deutschlandsberg i-a oprit pe cei doi bărbați cu o cantitate mică de parfumuri furate la 17 noiembrie 2022. La început, aceștia au fost dați în libertate, dar după investigații extinse efectuate de către ofițerii inspectoratelor de poliție din Deutschlandsberg (Styria), Eugendorf (S) și Völkermarkt (K) sub coordonarea Biroului Provincial de Poliție Criminală din Stiria, în următoarele săptămâni au putut fi identificate alte locuri de comitere a infracțiunilor în mai multe provincii. Ca urmare, a fost obținut un mandat european de arestare pe numele tinerilor de 37 și 38 de ani.

Bărbații au îndepărtat dispozitivele antifurt și au trimis o parte din bunurile furate în România prin poștă la scurt timp după comiterea infracțiunilor. În total, s-a putut dovedi că aproximativ 40 de kilograme de parfum au fost trimise în România. Două rude ale suspecților din România au fost identificate ca fiind destinatarii și au fost raportate la poliție.

În baza mandatului european de arestare, cei doi suspecți au fost arestați în România și transferați în Austria la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie. Oficialii i-au dus pe cei doi bărbați la închisoarea Graz-Jakomini.

Vezi mai departe

Austria. Șoferi români, prinși cu „afaceri“ paralele: Pe camioanele pe care lucrau, aveau o adevărată fabrică de stors combustibil

 

Furturile de combustibil de-a lungul autostrăzilor din Austria Inferioară și Austria Superioară au fost rezolvate, se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Poliție a provinciei Austria Inferioară. Mai mulți români responsabili, reținuți.

Începând cu data de 6 septembrie 2022, ofițerii inspectoratului de poliție din St. Pölten-FGP au înregistrat un număr crescut de furturi din rezervoarele de combustibil ale camioanelor articulate în parcările de pe autostrăzile din Austria Inferioară și Austria Superioară, în timp ce șoferii camioanelor dormeau noaptea. În urma unor investigații intensive, polițiștii au reușit să identifice autorii ca fiind tractoare cu remorci aparținând unei societăți românești și un cetățean român în vârstă de 43 de ani ca fiind proprietarul societății.

Prins în flagrant delict

 

În timpul percheziției, ofițerii de la secția de poliție St. Pölten-FGP, împreună cu grupul operativ pentru combaterea infracționalității stradale din cadrul Biroului de Poliție Criminală din Austria Inferioară, au observat trei vehicule articulate ale companiei românești suspecte. Aceștia au prins cinci suspecți români, cu vârste de 18, 22, 32, 43 și 65 de ani, în flagrant delict de furt de combustibil dintr-un vehicul articulat.

Citește continuarea AICI. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel