Austria. Șoferi români, prinși cu „afaceri“ paralele: Pe camioanele pe care lucrau, aveau o adevărată fabrică de stors combustibil

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Furturile de combustibil de-a lungul autostrăzilor din Austria Inferioară și Austria Superioară au fost rezolvate, se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Poliție a provinciei Austria Inferioară. Mai mulți români resposabili, reținuți.

Începând cu data de 6 septembrie 2022, ofițerii inspectoratului de poliție din St. Pölten-FGP au înregistrat un număr crescut de furturi din rezervoarele de combustibil ale camioanelor articulate în parcările de pe autostrăzile din Austria Inferioară și Austria Superioară, în timp ce șoferii camioanelor dormeau noaptea. În urma unor investigații intensive, polițiștii au reușit să identifice autorii ca fiind tractoare cu remorci aparținând unei societăți românești și un cetățean român în vârstă de 43 de ani ca fiind proprietarul societății.

Prins în flagrant delict

 

În timpul percheziției, ofițerii de la secția de poliție St. Pölten-FGP, împreună cu grupul operativ pentru combaterea infracționalității stradale din cadrul Biroului de Poliție Criminală din Austria Inferioară, au observat trei vehicule articulate ale companiei românești suspecte. Aceștia au prins cinci suspecți români, cu vârste de 18, 22, 32, 43 și 65 de ani, în flagrant delict de furt de combustibil dintr-un vehicul articulat.

Furt cu ajutorul unei pompe de aspirație

 

Pe vehiculul articulat al suspectului principal, în vârstă de 43 de ani, anchetatorii au găsit o pompă de aspirație ascunsă, precum și furtunuri care erau folosite pentru a "aspira" motorina din vehiculele articulate parcate. Acest lucru le-a permis suspecților să pompeze combustibilul direct în rezervorul vehiculului articulat al bărbatului de 43 de ani. Pompa și furtunurile care îi aparțineau au fost confiscate.

Șoferi români, prinși cu „afaceri“ paralele în parările din Austria


Polițiștii au reușit să atribuie suspecților un furt de combustibil într-o zonă de odihnă de pe autostrada A 4 din Fischamend și opt furturi în rezervoarele de combustibil din zonele de odihnă de pe autostrăzile din Pöchlarn, St. Pölten, Viehdorf, Kemmelbach, Göttlesbrunn, Rannersdorf, Schwechat (toate din Austria Inferioară) și Murau (Austria Superioară) în perioada 6 septembrie 2022 - 13 februarie 2023.

A fost furată motorină în valoare totală de 9.440 de euro și au fost cauzate pagube materiale totale de 480 de euro. În timpul interogatoriului, doar suspectul principal, în vârstă de 43 de ani, a mărturisit. Din ordinul parchetului din St. Pölten, acesta a fost trimis la închisoarea din St. Pölten. Ceilalți patru suspecți au fost denunțați la parchetul din St. Pölten.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel