PARADISURI FISCALE. Stelian Ion: Avem un PROIECT depus de Şerban Nicolae. Vor să disturgă şi ariile PROTEJATE

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Deputatul USR, Steian Ion, a declarat la Realitatea TV că Şerban Nicolae a venit cu o propunere de instituire a unor paradisuri fiscale pe insule, arătând astfel apetenţa PSD pentru zonele negre ale economiei. Declaraţiile deptuatului vin după ce Teodorovici ar fi încercat amânarea votului pe lista neagră a paradisurilor fiscale la Consiliul ECOFIN.

Potrivit lui Stelian Ion, în proiectul depus de Şerban Nicolae, erau exceptate ariile naturale protejate. Aspect eliminat, însă, de minsiturl Finanţelor, Eugen Teodorovici, printr-un amendament.

"Nu am putut să nu fac legătura cu un proiect pe care îl avem pe ordinea de zi, a fost chiar ieri pe ordinea de zi, la vot final. Este vorba despre o prounere a lui Şerban Nicolae, de instituire a unor paradisuri fiscale pe insule, grinduri. Iniţial, a fost exceptată Delta Dunării şi ariile naturale protejate. Dar, iată că Orlando Teodorovici a depus un amendament prin care a eliminat această excepţie. Adică Orlando Teodorovici vrea ca şi Delta Dunării şi alte arii naturale protejate să fie incluse în această categorie a paradiselor fiscale.

În momentul în care am văzut acel amendament, mi-am dat seama din start că are anumite interese în această zona a paradiselor fiscale şi a zonelor negre ale economiei. Vâzând şi informaţia de astăzi, e foarte greu să nu faci legătura între cele două chestiuni. Evident că îi plac aceste paradisuri fiscale, le promovează. Dar iată că ne facem de tot râsul şi la nivel european, mondial. Dacă noi ştim lucruirle astea în interior şi PSD-işti îşi fac alte jocuri pentru a-i promova pe aceşti mafioţi, iată că lucrurile devin cunoscute şi la nivel european", a declarat Stelian Ion la Realitatea TV.

 

Stelian Ion: "E o chestiune gravă. Vom contesta la CCR"

 

Întrebat dacă propunerea lui Şerban Nicolae a fost votată, deputatul USR a spus că a fost cât pe ce, dolar că şedinţa s-a terminat până să se ajungă la vot. Chiar şi aşa, Opoziţia va contesta decizia proiectul la Curtea Constituţională dacă acesta va fi votat.

"A fost vot în Comisie şi este pe ordinea de zi, la vot final, la Camera Deputaţilor. Ar fi trebuit votată ieri, dar şedinţa s-a terminat înainte să se dea votul. E clar, am vorbit şi cu colegii din PNL să atacăm la CCR dacă se va vota aşa ceva. Noi cu siguranţă vom face acest demers. E pur şi simplu inacceptabil ceea ce se doreşte să se facă.

Este o chestiune foarte gravă şi trebuie să fim foarte atenţi la aceste jocuri. Pentru a-şi umple buzunarele PSD-iştilor şi ale prietenilor PSD-iştilor, uitaţi la ce se pretează, să distrugă ariile protejate", am mai precizat deputatul USR, Stelian Ion, pentru Realitatea TV.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel