Papa Francisc, mesaj la slujba de Florii, într-o catedrală aproape goală: „Anul trecut am fost șocați. Anul acesta suntem mai încercați”

captura video
captura video

Papa Francisc a oficiat slujba de Florii în Bazilica Sfântul Petru, aproape goală. „Trăim Săptămâna Mare pentru a doua oară în context pandemic. Anul trecut am fost mai șocați, anul acesta suntem mai încercați”, a spus Sfântul Părinte.

Slujba de Florii marchează intrarea în Săptămâna Paştelui pentru credincioșii catolici.

În fața lui Dumnezeu, atitudinea trebuie să fie aceea a „uimirii”, nu a „admirației”, a spus Papa Francisc: „În cazul în care credința își pierde uimirea, devine surdă”.

„Cerem harul uimirii. Viața creștină, fără uimire, devine plictisitoare", a adăugat Papa.

 

Papa Francisc: „În această situație istorică și socială, ce face Dumnezeu?”

 

Odată cu sărbătoarea Duminicii Floriilor, „am intrat în Săptămâna Mare. Pentru a doua oară o trăim în contextul pandemiei. Anul trecut am fost mai șocați, anul acesta suntem mai încercați”, a spus apoi Papa Francisc la Angelus, adăugând: „În această situație istorică și socială, ce face Dumnezeu? Ia crucea, preia răul, mai ales cel spiritual, pentru că Cel Rău profită de crize pentru a semăna neîncredere și disperare”.

Procesiunea credincioşilor cu ramuri de măslin a fost anulată, iar Piața Sfântul Petru este închisă, pentru a evita aglomerația în Duminica Floriilor, astfel că Papa Francisc a sărbătorit liturghia cu doar câțiva credincioși prezenți.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy