Papa Francisc, avertisment despre femeile bătute în casa lor, pe perioada carantinei: "Riscă să devină victime!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Papa Francisc a avertizat luni împotriva riscului crescut de violenţe domestice la adresa femeilor, nevoite să rămână la domiciliu din cauza măsurilor instituite pentru combaterea transmiterii noului coronavirus, informează AFP.

"Astăzi aş vrea să vă reamintesc tuturor lucrurile pe care le fac multe dintre femei, inclusiv în această perioadă de criză sanitară, pentru îngrijirea semenilor: femeile medic, infirmiere, angajate în cadrul forţelor de ordine şi în penitenciare, angajate ale magazinelor de primă necesitate şi numeroase mame şi surori, aflate la domiciliu împreună cu familia, copiii, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi", a declarat Papa cu prilejul tradiţionalei rugăciuni Angelus.

"Câteodată, acestea riscă să devină victime ale violenţelor din cauza unei coabitări căreia îi duc greul", a avertizat suveranul pontif. "Să ne rugăm pentru ele", adăugat papa Francisc.

Guvernul italian a deblocat circa 30 de milioane de euro pentru prevenirea violenţelor împotriva femeilor, ''pe care interdicţiile de deplasare le expun la un risc foarte ridicat'', a anunţat miercuri ministrul pentru Egalitatea de gen şi al Familiei, Elena Bonetti.

Acesta a anunţat totodată derularea unei campanii de comunicare instituţională în scopul încurajării femeilor victime ale violenţelor domestice să apeleze numărul verde dedicat, precum şi ''funcţiile îmbunătăţite ale aplicaţiei YouPol, care poate fi utilizată pentru semnalarea automatică geolocalizată a actelor de violenţă domestică'' direct forţelor de ordine.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel