Pacient român, transferat de la un spital la altul, fără degetul amputat. Asistenta a uitat să ia recipientul

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un pacient în vârstă de 54 ani a fost transferat de la Spital Municipal Roman la Spitalul “Sfântul Spiridon” Iaşi fără degetul amputat, din cauza faptului că asistenta de pe ambulanţă a uitat să ia şi recipientul cu gheaţă în care se afla degetul.

Medicul din Unitatea de Primiri Urgenţe i-a pus în vedere asistentei de pe ambulanţă, la predarea pacientului, că degetul amputat se află în acel recipient, dar aceasta a omis să îl ia, informează Agerpres. 

“Pacientul a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe la ora 8,25. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secţionarea degetului inelar şi secţiune de tendon prin tăiere. A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ Iaşi, pentru Secţia Chirurgie plastică. La 9,10 s-a primit avizul de transfer. La 9,15, 9,30, 9,45, medicul urgentist romaşcan a apelat telefonic Serviciul Judeţean de Ambulanţă deoarece maşina întârzia să ajungă. La ora 9,50, pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanţă, deşi a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheaţă, a omis să îl preia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman, Andreea Trifan.

La aproximativ 10 minute după ce ambulanţa cu pacientul a plecat de la Spitalul municipal Roman, un asistent medical din Centrul de Primiri Urgenţe a sesizat că nu a fost preluat şi recipientul în care se afla degetul amputat. “La ora 10,10, medicul urgentist a solicitat o altă ambulanţă şi la 10,30 recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat şi transportat către spitalul din Iaşi”, a adăugat Andreea Trifan. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ nu a prezentat, deocamdată, nici un punct de vedere cu privire la acest incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel