Pacient român, mort după infectarea cu tulpina Delta. O altă persoană, internată la ATI

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_covid
pacienti_covid

România a raportat joi primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Delta, care a făcut ravagii în india, a noului coronavirus. Este vorba de o femeie de 72 de ani din Argeș, care suferea și de alte comorbidități. Pacienta era internată în Spitalul județean din Pitești, era nevaccinată, nu călătorise în afara țării și nici nu intrase în contact cu o persoană care a călătorit.

Potrivit șefului Comitetului de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, încă o persoană, tot din județul Argeș, care a fost infectată cu tulpina Delta este internată în acest moment la ATI. Potrivit acestuia, tulpina indiană Delta are capacitatea de a deveni dominantă în România, iar la nivel global OMS estimează că aceasta va provoca 90% dintre cazurile de COVID-19, până la dinalul lunii august.

Până acum, în țara noastră au fost confirmate 44 de îmbolnăviri cu această tulpină, detectată pentru prima dată în India, unde a provocat un val devastator de îmbolnăviri şi care este cea mai infecțioasă descoperită până acum.

Conform raportului publicat joi de către INSP, până în 20 iunie au fost raportate 2.224 de secvențieri, fiind confirmate 1.628 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care:

Alpha (varianta britanică) - 1553

Beta (sud-africană) - 11

Gamma (braziliană) - 20

Delta (indiană) - 44

Până în 20 iunie 2021, în România rata de confirmare cu VOC a fost de 73%. Tot până la aceeași dată, au fost confirmate 31 de decese cu variantele SARS-CoV-2 care determină îngrijorare:

Alpha - 27

Gamma - 3

Delta - 1

Astfel, a fost confirmat în România primul deces al unui pacient cu COVID-19 infectat cu varianta indiană a coronavirusului. Este vorba despre o persoană din județul Argeș.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel