Organizația Internațională a Muncii: numărul șomerilor din lume în 2023, în scădere

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Potrivit previziunilor Organizației Internaționale a Muncii, numărul șomerilor din lume se va reduce cu un milion în 2023. Conform proiecțiilor bazate pe cele mai recente estimări ale organizației, rata șomajului global va scădea cu 0,1 puncte procentuale în 2023, a declarat presei OIM, preluată de swissinfo.ch. Conform calculelor, numărul șomerilor se va reduce de la 192 milioane cât erau în 2022 la 191 milioane în 2023.

Pe regiuni, situația arată astfel: America Latină și Caraibe și-au redus rata șomajului sub nivelul pe care-l avea înainte de pandemie, la fel este și în Europa de Nord, de Vest și de Sud, cât și în Asia Centrală și de Vest. În schimb, în Africa de Nord și Africa Subsahariană și unele state arabe situația nu și-a revenit.

Perspectivele forței de muncă pentru 2022 publicate de OIM au evidențiat calitatea scăzută a ocupării forței de muncă, dar și efectele inflației asupra salariilor. Perspectivele din țările ale căror rate ale șomajului nu au scăzut la nivelul de dinainte de pandemie sunt extrem de sumbre și conform recomandărilor organizației au nevoie de asistență internațională și coordonare multilaterală, anunță AFP.

Apelul Organizației Internaționale a Muncii este făcut cu puțin timp înainte  de „Summitul pentru un nou pact financiar global”, care va urma la sfârșitul lunii iunie la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel